Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Έκθεση για την Ευρώπη

EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES

Η ομαδική  περιοδεύουσα έκθεση «Εvrovizion. Crossing Stories and Spaces» διερευνά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ευρώπης και εξετάζει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Μπορείτε να τη δείτε στους χώρους του Ινστιτούτου Γκαίτε (Ομήρου 14–16) έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο. 
Ημέρες και ώρες επίσκεψης: Δευτέρα–Πέμπτη: 08.00–22.00, Παρασκευή: 08.00–17.00. Σάββατο: 08.00–14.00. Κλειστά: Κυριακές, 26, 27 Μαΐου και 5, 10 Ιουνίου.
Στην Αθήνα παρουσιάζεται μια μικρότερη επιλογή των έργων τέχνης της έκθεσης, ενώ ταυτόχρονα το εγχείρημα έχει διευρυνθεί με την προσθήκη ενός νέου έργου της Ελληνίδας εικαστικού Μαρίας Τσάγκαρη, καθώς και με δύο ακόμα τοπικές προσθήκες: οι εικαστικοί Johanna Diehl και Adnan Softić δημιουργούν νέα έργα σε στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν εξερευνούν πολύ διαφορετικά θέματα: την πολιτική της μνήμης και τον νεοφιλελεύθερο χειρισμό του τραύματος (Lana Čmajčanin), τους μηχανισμούς ριζοσπαστικοποίησης (Henrike Naumann), την παρουσία των απόντων (Johanna Diehl), τη συλλογική αυτοχειραφέτηση των καταπιεσμένων γυναικών (Selma Selman), τις γλώσσες, τελετουργίες και ταυτότητες (Slavs and Tatars), την ιστορική και πολιτική μνήμη (Adnan Softić). Η περφόρμανς της Ivana Ivković «Monument: Τhe School of Athens», όπου πρωταγωνιστούν ανδρικά σώματα σε σχηματισμό από τη μια πλευρά και το κοινό από την άλλη, σαν καθρέφτης που αντανακλά διάφορα θέματα, στρώματα Ιστορίας, προκαταλήψεις και ταμπού που υπάρχουν στις κοινωνίες.
Η έκθεση του ifa (Institut für Auslandsbeziehungen), παρουσιάζεται στην Αθήνα σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου