Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Εσπερίδα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ

Την εσπερίδα, «Επιστήμη και θέατρο», με διαλέξεις, προβολές και θεατρική παράσταση διοργανώνει το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, στο κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα.
Ειδικότερα:
Η καθηγήτρια Γεωργία Πράππα αναπτύσσει το «ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία».
Η καθηγήτρια Αικατερίνη – Μαρία Ρόζη παρουσιάζει την παιδαγωγική σχέση της τέχνης με την μάθηση γνωστοποιώντας  με την εισήγησή της, «θέατρο και επιστήμη», τα στοιχεία που συνδέουν τις δύο καταστάσεις. 
Η καθηγήτρια Μαργιέττα Στρουμπή μας ταξιδεύει στην Μεγάλη Ελλάδα και μας συστήνει την προσωπικότητα και το έργο του Αρχιμήδη.
Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας παρουσιάζουν την θαυμάσια παράσταση,  «Εύρηκα Εύρηκα», που έλαβε έξι βραβεία. Δείτε ΕΔΩ την υπόθεση, τα βραβεία, τους συντελεστές  και τους ερμηνευτές του πρωτότυπου έργου.
Προβολή βίντεο με πειράματα φυσικής που έγιναν στο σχολείο στο πλαίσιο διαγωνισμού και παρουσιάζουν τα αρμονικά κύματα του ήχου, με την κατασκευή της εξίσωσης του.
Με τσίπουρο και κρασί κλείνει η βραδιά, για την ακρίβεια βιντεοπαρουσιάζεται το πείραμα των μαθητών στο σχολείο που κάνουν απόσταξη και ζύμωση, τις χημικές αντιδράσεις που το αποτέλεσμά τους συνοδεύει στιγμές της καθημερινότητας των ενηλίκων.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λήξης της σχολικής χρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου