Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Συμμετοχή σε διαγωνισμό Φυσικής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ

Έφτασε η μέρα, η Παρασκευή 28 Απριλίου, όπου η ομάδα των πειραμάτων του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας διαγωνίζονταν στον 8ο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώθηκε από την  Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά», στην Αγία Παρασκευή. Διαγωνισμός που είχε θέμα το Ηλεκτρικό Ρεύμα και τα Ηλεκτρικά κυκλώματα και απευθυνόταν σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.
Συμμετείχαν, εκπροσωπώντας το σχολείο, οι μαθητές της ομάδας:  Θάλεια Στουπάκη, Ζαχαρούλα Τσάτσου, Χρυσοβαλάντης Τζερεμές, Μελίνα Λαγγούση και Χάρης Νικόπουλος, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες, υπεύθυνες της ομάδας, Γεωργία Πράππα και Παυλίνα Φυσάκη.
Η ομάδα των πειραμάτων είχε επισκεφθεί, πριν το Πάσχα, την Ελληνογαλλική σχολή ώστε να εξοικειωθεί με το εργαστήριο και για μια σύντομη παρουσίαση και θεωρητική περιγραφή των εννοιών που είχαν διδαχθεί. Ασκήθηκαν και σε σύνθετες εργαστηριακές ασκήσεις που διερευνούν τις δεξιότητες τους, στον χειρισμό των συσκευών καθώς και την επεξεργασία των μετρήσεων.
 Την ημέρα του διαγωνισμού οι μαθητές διαγωνίστηκαν τρεις ώρες σε τρεις εργαστηριακές ασκήσεις.  Ήταν συνδυασμός θεωρίας και πειράματος που περιλάμβαναν την υλοποίηση ηλεκτρικών κυκλωμάτων, με μετρήσεις και επεξεργασία, τις γραφικές παραστάσεις και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
 Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας συμμετείχε πρώτη φορά στον διαγωνισμό, όπου μετείχαν 14 σχολεία, και κατατάγηκε στην έβδομη θέση συγκεντρώνοντας 96 μονάδες ενώ ο πρώτος είχε 146. 
Οι μαθητές μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δήλωσαν, ότι το ευχαριστήθηκαν στο έπακρο και ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία.

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου