Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Συμμετείχε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Συμμετείχαν οι μαθητές του Β2 τμήματος, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, σε διεθνή έρευνα απαντώντας σε ερωτηματολόγιο που σκοπό είχε να ανακαλύψει τις ικανότητες και τις γνώσεις τους στους υπολογιστές και στην πληροφορική.
Στην έρευνα μετείχαν μαθητές ηλικίας 13-14 ετών (Β’ γυμνασίου) και το ελληνικό δείγμα λήφθηκε από 186 σχολεία. 
Στόχος της έρευνας του International Computer and Information Literacy Study (ICILS) είναι η ανίχνευση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών σε σχέση με τη διερεύνηση, τη δημιουργία, τη συμμετοχή και την επικοινωνία στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα μέσω της χρήσης υπολογιστών.
Η συμμετοχή στην έρευνα παρέχει στις χώρες αξιόπιστα, συγκρίσιμα δεδομένα σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην υπολογιστική νοημοσύνη από τους νέους του 21ου αιώνα. Τις βοηθά να παρακολουθούν τους εθνικούς τους στόχους σχετικά με τις ψηφιακές ικανότητες των μαθητών και παρέχει επίσης πληροφορίες για την παρακολούθηση της προόδου προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της UNESCO (SDGs). Επιπλέον, τα δεδομένα του ICILS αναγνωρίζονται ως επίσημος στόχος της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ για την υποστήριξη στρατηγικών προτεραιοτήτων προς τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης και πέραν αυτού (2021-2030).
Το ICILS υποστηρίζει τις χώρες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προετοιμασίας των μαθητών για τη ζωή σε μια εποχή διαρκώς εξελισσόμενων ψηφιακών τεχνολογιών. Η μελέτη βοηθά τις χώρες να κατανοήσουν πώς χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες στις τάξεις και τον αντίκτυπό τους στις μεθόδους διδασκαλίας για την ανάπτυξη δεξιοτήτων υπολογιστικής νοημοσύνης. Παρέχει επίσης στοιχεία για το πώς οι δεξιότητες αυτές των μαθητών σχετίζονται με εξωσχολικά πλαίσια που υποστηρίζουν τη μάθηση.
Στην έρευνα συμμετέχουν οι χώρες: Ελλάδα, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο (Φλαμανδική Κοινότητα), Κινεζική Ταϊπέι, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Κόσοβο, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ομάν, Πορτογαλία, Δημοκρατία της Κορέα, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουρουγουάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου