Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Πέμπτη 18 Μαΐου

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Η 18η Μαΐου είναι η Διεθνή Ημέρα Μουσείων  και έχει καθιερωθεί η ελεύθερη είσοδος στα  δημόσια μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Την ημέρα αυτή πολλά μουσεία, δημόσια και μη, διοργανώνουν εκδηλώσεις όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά και γύρω από αυτήν που περιλαμβάνουν διαλέξεις, ειδικές εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες δράσεις. Μέρα που προσφέρεται προς ανακάλυψη μιας νέας ψυχαγωγικής δραστηριότητας.  
Το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι, «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», αποσκοπώντας να αναδείξει το ρόλο και τη δύναμη των μουσείων να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.
Τα μουσεία είναι οι φορείς που αναδεικνύουν την πολιτισμική και την φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, επίσης συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του κάθε μουσείου!
Άλλες ημέρες με ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι: η 28η  Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου