Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Μονοήμερη

 Εκδρομή στα Καλάβρυτα

Την πανέμορφή γραφική κωμόπολη των Καλαβρύτων επισκέφθηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Παρασκευή 5 Μαΐου.
Το πρωί παιδιά και καθηγητές αναχώρησαν με χαρά και ενθουσιασμό για την μονοήμερη αυτή εκδρομή, η οποία είναι και τελευταία για φέτος. Στα μισά της διαδρομής έγινε στάση στο Κιάτο όπου οι μαθητές ξεκουράστηκαν για λίγο.
Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν τον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, το μνημείο στη μνήμη των 677 αμάχων που εκτελέστηκαν από τις ναζιστικές Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, το 1943. 
Επόμενος σταθμός η πόλη των Καλαβρύτων κτισμένη στους πρόπδες του Χελμού, την οποία  περιηγήθηκαν ελεύθερα. Παρόλο που υπήρχε ψιλόβροχο στην περιοχή, κάνεις δεν φάνηκε να επηρεάζεται από αυτό συνεχίζοντας τις βόλτες με τους φίλους του. Άλλοι κάθισαν στην κεντρική πλατεία, άλλοι επέλεξαν να εξερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή και άλλοι να απολαύσουν τις τοπικές λιχουδιές. Ο κεντρικός πεζόδρομος γέμισε παιδιά που απολάμβαναν παγωτό με τοπικά υλικά, μιλφέιγ, προφιτερόλ, πάστες και γαλακτομπούρεκο, κάποιοι προμηθεύτηκαν γλυκά του κουταλιού για το σπίτι.
Η εκδρομή αυτή ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου