Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Γρήγορο, γευστικό και υγιεινό

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
του Μάνου Δημητρούλη*

Αγαπημένο πιατάκι στην πιο light εκδοχή του!! Κριθαροτο ολικης αλεσης συνδυασμένο με δύο εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης μία φυτική, τα μανιτάρια και μία ζωική, το κοτόπουλο. Ένα πιάτο που συνδυάζει άψογα την υγιεινή διατροφή με τη γευστική απόλαυση με πολύ εύκολη και γρήγορη παρασκευή 😋😋😋!

Υλικά

 300 γρ. Kριθαράκι Ολικής Άλεσης 
 400 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
.
Εκτέλεση 👨‍🍳

✅ Κόβουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε μπουκιές και σε πλατιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι το θωρακίζουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
✅ Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους.
✅ Προσθέτουμε το κριθαράκι, θυμάρι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά (ανά 100-150 ml) ανακατεύοντας διαρκώς.
✅ Μετά από περίπου 22 λεπτά το κριθαρότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
✅ Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.
.
Διατροφικές Πληροφορίες 🤓 ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 564 kcal
Υδατάνθρακες: 67 γρ.
Πρωτεΐνη: 31.1 γρ.
Λιπαρά: 18 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 9.9 γρ.
.
🆘 Μην ξεχνάτε ότι τα ζυμαρικά Ολικής Άλεσης είναι ιδανική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να χάσουν κιλά. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεΐνης και βοηθούν στην καλύτερη γλυκαιμική απόκριση του οργανισμού.
🆘 Είναι πλούσια σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, σελήνιο, σίδηρο, χαλκό & φώσφορο.

.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου