Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Άλκη Ζέη

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ

Ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Κωνσταντίνα που  μετακόμισε με τους γονείς της στη Γερμανία. Ήταν πολύ ευτυχισμένη που δεν φανταζόταν πώς θα ήταν να έφευγε από κει. Οι γονείς της χωρίζουν και εκείνη πρέπει να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα στη γιαγιά της, τη Φάρμουρ. Πρώτη της μέρα στο σχολείο και γνωρίζει ένα μεγαλύτερο αγόρι τον Λουμίνη, που της προσφέρει ένα γαλάζιο χαπάκι. Από εκει και πέρα η ζωή της αλλάζει.
Είναι ένα διδακτικό μυθιστόρημα το οποίο μας δείχνει ποια είναι η κατάληξη των ανθρώπων, όταν μπλέκουν με τα ναρκωτικά αλλά η θέληση μερικών για απεξάρτηση.
Είναι ένα μυθιστόρημα που δείχνει την αλήθεια και η αλήθεια είναι πικρή. Πρέπει να γνωρίζουμε για το θέμα των ναρκωτικών και να το αποφεύγουμε.
[Εκδόσεις Μεταίχμιο, σελίδες 248, έτος έκδοσης 2011, εικονογράφηση Μαριλίτσα Βλαχάκη].

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΣΣ. Το 2023 είναι έτος αφιερωμένο στη σπουδαία συγγραφέα, αγαπημένη στο νεανικό κοινό, Άλκη Ζέη. Το συγκεκριμένο βιβλίο της περιέχει πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.
Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου