Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Διαδραστικοί πίνακες

Ενίσχυση διαδραστικών συστημάτων μάθησης

Προστέθηκαν εννέα διαδραστικοί πίνακες στις αίθουσες διδασκαλίας και στο εργαστήριο Φυσικής-Χημείας, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό μηχάνημα, σχετικά μεγάλων διαστάσεων, που αποτελείται από μία οθόνη αφής που διαθέτει δικό της λειτουργικό σύστημα. Λειτουργεί όπως ένας υπολογιστής ο οποίος χειρίζεται από την οθόνη αλλά έχει και την δυνατότητα συνδεσης και με τον προσωπικό φορητό.
Τα νέα μέσα εκπαίδευσης δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας που αξιοποιησε κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (NextGenerationEU), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που έχει ως στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης. Αποσκοπώντας στην ενίσχυση της  διδασκαλίας κάνοντάς την πιο ενδιαφέρουσα, πιο βιωματική και αποτελεσματική.
Οι διαδραστικοί πίνακες είναι σχετικά πρόσφατο εκπαιδευτικό μέσο. Πρωτοαξιοποιήθηκε το 2007 στην Αγγλία και σήμερα καλύπτουν το σύνολο των σχολείων της. Η χρήση του στην εκπαίδευση επεκτάθηκε σύντομα στην Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Στην Ελλάδα η διαδικασία εξοπλισμού των σχολείων ξεκίνησε το 2010.
Οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας εκπαιδεύτηκαν στην χρήση του νέου ψηφιακού μέσου από τον καθηγητή της πληροφορικής, Γιάννη Μπαλαμούτη, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, μετά την λήξη των μαθημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου