Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΔΩΣΗ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, την τέταρτη ώρα το κουδούνι του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας χτύπησε τρείς φορές!!! Δεν ήταν ένα πρόσθετο διάλλειμα. Η δεύτερη άσκηση σεισμού μόλις είχε ξεκινήσει. Μαθητές και μαθήτριες χώθηκαν κάτω από τα θρανία και κάποιοι πιο πλακατζήδες άρχισαν τα «σεισμός σεισμός».... Βέβαια όλες και όλοι κατέβηκαν με τη σειρά τους γρήγορα και οργανωμένα από τις σκάλες και συγκεντρώθηκαν στον χώρο καταφυγής όπως έπρεπε με τους εκπαιδευτικούς. Άρα η άσκηση κρίνεται πετυχημένη και μπράβο!!! 
Γιατί όμως γίνονται συνεχώς ασκήσεις σεισμού; 
Εκτός του αυτονόητου ότι βρισκόμαστε στην πλέον σεισμογενή χώρα της Ευρώπης. Οι ασκήσεις σεισμού διεξάγονται συνεχώς στα ελληνικά σχολεία για πολλούς λόγους:
Προετοιμασία και ευαισθητοποίηση: Οι ασκήσεις σεισμού βοηθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να προετοιμαστούν για πιθανό σεισμό και να ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που συνεπάγεται ένας σεισμός.
Ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού: Η κύρια στόχευση των ασκήσεων είναι η ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι μαθητές και το προσωπικό εκπαιδεύονται να αντιδρούν σωστά και να προστατεύουν τον εαυτό τους.
Διασφάλιση ετοιμότητας των σχολείων: Οι ασκήσεις επιτρέπουν στα σχολεία να δοκιμάσουν τα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση σεισμών και να εντοπίσουν αδυναμίες στον σχεδιασμό τους.
Ενίσχυση της επίγνωσης του κινδύνου: Οι ασκήσεις βοηθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν καλύτερα τη σοβαρότητα ενός σεισμού και την ανάγκη να προετοιμαστούν για τέτοιες καταστάσεις.
Προστασία της κοινότητας: τα καλά προετοιμασμένα σχολεία και οι εκπαιδευμένοι μαθητές συμβάλουν στην προστασία της ευρύτερης κοινότητας σε περίπτωση σεισμού.
Διάδοση βέλτιστων πρακτικών: Οι ασκήσεις αποτελούν ιδανική ευκαιρία να διδαχθούν βέλτιστες πρακτικές και να μοιραστούν γνώσεις στην αντιμετώπιση του κινδύνου.
Συνολικά, οι ασκήσεις σεισμού στα ελληνικά σχολεία έχουν στόχο να προετοιμάσουν τη νεολαία μας και τους εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση των σεισμών και να ενισχύσουν την ασφάλειά τους σε περίπτωση καταστροφικών γεγονότων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου