Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Μοσχομυρίζει το σπίτι

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΗΛΟΥ
του Μάνου Δημητρούλη*

Τώρα που άρχισε το φθινόπωρο, τι πιο όμορφο από το να μοσχομυρίσει το σπίτι με σπιτικά  μπισκότα μήλου με βρώμη και κανέλα. Ένα τέλειο γλυκό  σνακ για πρωινά γεμάτα ενέργεια και χουχουλιάρικα απογεύματα.

Υλικά για 22 μπισκότα

100 γρ. νιφάδες βρώμη
90 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ή ολικής ή γ.ο.χ.
2 κ.σ. bakingpowder
1 κ.γ. κανέλα
100 γρ. μέλι
30 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το baking, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο αμυγδάλου ώστε να ρευστοποιηθούν και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά. Ανακατεύουμε καλά, χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το μήλο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε με τη βοήθεια κουταλιού 22 μπισκότα, τα πιέζουμε λίγο με βρεγμένα δάχτυλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες/ μπισκότο

Ενέργεια: 60 kcal
Υδατάνθρακες: 11.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.7 γρ.
Λιπαρά: 1.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ

Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, ένα είδος φυτικών ινών που λειτουργούν σαν προβιοτικά τρέφοντας τα «καλά» βακτήρια του εντέρου, γεγονός που επιστημονικά συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών παθήσεων!‼️
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη η κατανάλωση μισού μήλου σε φέτες πριν το φαγητό οδήγησε σε κατανάλωση 200 θερμίδων λιγότερων στο γεύμα που ακολούθησε !‼️
Σε μεγάλη μελέτη φάνηκε ότι η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου II κατά 28% σε σχέση με την απουσία κατανάλωσης μήλου!‼️
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.

ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου