Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

«…πλατιά γη, με τη γενναία τη φύτρα ...»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εορταστική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση αφιερωμένη στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, με τίτλο: «Ω Θεσσαλία, ... γη, πλατιά γη, με τη γενναία τη φύτρα ...», διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας, ο Προφήτης Ηλίας, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123), το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 18:30, με είσοδο ελεύθερη.
Πρόκειται για ένα πολιτισμικό οδοιπορικό με σταθμούς τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, την Μαγνησία και τις Σποράδες, στο πλαίσιο της 15ης Πολιτιστικής Συνάντησης. 
Παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα, Ενηλίκων και Ακαδημίας, του Συλλόγου (Διδασκαλία από τον Αριστοτέλη Κατσινέλη). Συμμετέχουν οι εξαίρετοι μουσικοί: Νίκος Μούτσελος (κλαρίνο), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο & τραγούδι), Βαγγέλης Τσαγανός (κρουστά), Γιάννης Σκαμπαρδώνης (βιολί & τραγούδι).
Την ανάδειξη των εθίμων του Δωδεκαημέρου της Θεσσαλίας επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί, Δέσποινα Παπαδήμα & Ευγενία Μπαλαμπάνη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και τη στήριξη από τον δημοτικό φορέα της Κοινωνικής Αθλητικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης (Κ.Α.Π.ΠΑ.).
Η Θεσσαλία δοκιμάστηκε, τον Σεπτέμβριο, από πλημμύρες και τα προβλήματα των κατοίκων που επλήγησαν παραμένουν ανοικτά και χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Ο «Προφήτης Ηλίας» καλεί τους φιλάνθρωπους να προσφέρουν αναγκαία προϊόντα επιβίωσης αυτών των ανθρώπων, όπως: 
  •   Νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α.).
  •   Γάλατα όλων των ειδών, βρεφικές και παιδικές κρέμες, πάνες μωρών - μωρομάντηλα.
  •   Είδη ατομικής υγιεινής
Τα συγκεντρωθέντα αγαθά θα μεταφερθούν στις πλημμυροπαθείς περιοχές μέσω του Ερυθρού Σταυρού. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου