Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Μαθητές Α’ τάξης

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Στις Πρώτες Βοήθειες εκπαιδεύτηκαν οι μαθητές της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας από ειδικευμένη διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία με την εξαιρετική συμπεριφορά της και το χαμογελαστό της πρόσωπο ενίσχυσε το ενδιαφέρον των παιδιών. 
Μία σωστή αντιμετώπιση στο τσίμπημα μιας τσούχτρας στη θάλασσα βοηθά στην γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο αλλά και από την ταλαιπωρία μιας μετέπειτα επίσκεψης σε γιατρό ή σε νοσοκομείο. Ξέρετε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσετε ένα κάψιμο; Φαντάζομαι πως εάν κάναμε μια πρόχειρη έρευνα και ρωτούσαμε 100 ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία θα απαντούσε την οδοντόκρεμα. Δεν υπάρχει όμως καλύτερη αντιμετώπιση από το απλό νεράκι. Πέντε χτυπήματα στην πλάτη είναι ικανά να σας σώσουν από τον πνιγμό κάποιον που του στάθηκε στον «λαιμό» φαγητό. Αν αυτό δεν δουλέψει πρέπει να τον αγκαλιάσεις με τα χέρι α σου γροθιά, στο ύψος πάνω από τον αφαλόκαι να τον πιέσεις κάπως δυνατά στην κοιλια 5 φορές.
Παρουσίασε την αντιμετώπιση αιμορραγίας, την ρινοραγία, τι να κάνουμε σε περίπτωση που πάθουμε ηλίαση, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα είδη τσιμπημάτων (μέλισσας, σφήκας, δράκαινας, σκορπίνας) που μπορεί να μας συμβούν.
Εμπειρία ιδιαίτερα σημαντική γιατί έχεις την δυνατότητα να βοηθήσεις τον εαυτό σου  ή έναν συνάνθρωπο, σε κάποια δύσκολη στιγμή, να σώσουν τη ζωή που κινδυνεύει. 
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΕΦΕΛΗ ΚΩΣΤΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου