Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Μαθητική ανάγκη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

H Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, Ελευθερία Καραντάνα, στέλεχος του Κέντρου πρόληψης Γλυφάδας επικοινώνησε δημιουργικά με τα παιδιά της Β’ τάξης, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Το θέμα της συνάντησης ήταν  «Επικοινωνία και σχέσεις μέσα στην τάξη».
Επικοινώνησε με κάθε τμήμα χωριστά  και με βιωματικό τρόπο ανέδειξε τις αξίες των παιδιών που πρότυπα λανθασμένα λειτουργούν ως αποτρεπτικά να εκδηλωθούν.
Χωρίστηκαν οι μαθητές κάθε τμήματος σε ομάδες 4-6 παιδιών. Κάθε ομάδα σε ένα χαρτόνι κατέγραψε τις δυσκολίες και τις ανάγκες που έχει ένα παιδί της ηλικίας της Β’ τάξης, καθώς και τι στόχους έχει. Στη συνέχεια η κάθε ομάδα παρουσίασε τις απαντήσεις της, παράλληλα όποιο παιδί είχε κάποια ερώτηση ή ήθελε να πει κάτι, η κυρία Καραντάνα τον άκουγε και του απαντούσε.
Συμπερασματικά από αυτή την διαδικασία οι μαθητές κατάλαβαν ότι παρόλο που υπήρχαν αρκετές διαφορές ανάμεσα στα προβλήματα και τις ανάγκες των μαθητών καθώς και των  αγοριών σε σχέση με των κοριτσιών, είχαν ένα κοινό, ότι όλοι αναζητούν αγάπη και υποστήριξη. 
Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου με την ολοκλήρωση της συνάντησης διαπίστωσαν ότι πέρασαν δημιουργικά μία μαθητική ώρα της ημέρας τους.
 
ΜΥΡΤΩ ΜΠΟΛΟΦΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου