Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Από την Γ’ τάξη

 ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλες τις εμπειρίες τους από το την μαθητική τους πορεία τα τελευταία τρία χρόνια είχαν οι μαθητές της Γ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας,  μετά από σχετική συζήτηση και προτροπή της κοινωνικής ανθρωπολόγου και ψυχοθεραπεύτριας, Ελευθερίας Καραντάνα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 4 ατόμων, στις οποίες κατέγραψαν τις αναμνήσεις από το σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου τους σε χαρτόνι το οποίο παρουσίασαν στη συνέχεια στους συμμαθητές τους. Η εργασία αυτή τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν μία αναδρομή σε παλαιότερες εμπειρίες, αναμνήσεις δηλαδή ευχάριστες και χαρούμενες που θα συνοδεύουν τα παιδιά στα επόμενα χρόνια της ζωής τους. Εκτός όμως από τις όμορφες εμπειρίες τους, οι μαθητές μοιράστηκαν και αρκετές δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν, που αν και δυσάρεστες θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες σε όλη την υπόλοιπη πορεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους.
Ήταν μία διαδικασία άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, η οποία προκάλεσε στους μαθητές συναισθήματα συγκίνησης, χαράς, αναπόλησης καθώς και στιγμές γέλιου, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να επικοινωνήσουν μέσω των κοινών εμπειριών τους.
 
ΑΙΜΙΛΙΑΝΗ ΚΑΠΛΑΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου