Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Αξέχαστη εμπειρία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν δεκαπέντε μαθητές του  3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο  φύλλο» επισκέφτηκαν μαζί με τις καθηγήτριες Ευγενία  Λουμπαρδιά και Αικατερίνη Δοκοπουλου την Κύπρο και φιλοξενήθηκαν  από μαθητές του γυμνάσιου της Λακατάμειας.

Την ελληνική αποστολή  υποδέχτηκαν θερμά στο αεροδρόμιο  τα  μέλη της κυπριακής ομάδας. Ακολούθησε ξενάγηση και  γεύμα στη Λάρνακα και το απόγευμα ξεκουράστηκαν στα σπίτια φιλοξενίας. 
Την δεύτερη μέρα οι μαθητές της ελληνικής  αποστολής  επισκέφτηκαν  το σχολείο, γνωρίστηκαν με μαθητές και καθηγητές και παρουσίασαν από κοινού  μια συγκινητική  εκδήλωση. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν την πόλη της Λευκωσίας. Περπάτησαν στην Λήδρα και στην Λαϊκή γειτονιά. Στην Πράσινη γραμμή που χωρίζει την πόλη αλλά και το νησί της  Κύπρου σε δύο μέρη. Προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα σε όλους.
Η τρίτη μέρα ήταν γεμάτη εικόνες για τα παιδιά. Νωρίς το πρωί  αναχώρησαν για τις Πλατρες ,όπου περπάτησαν σε ένα μονοπάτι 3 χιλιομέτρων με πυκνή βλάστηση, το οποίο οδηγεί στον καταρράκτη  των Καλυδωνίων. Αμέσως μετά απόλαυσαν γεύμα και ξεκουράστηκαν στο Ψηλό Δέντρο.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο Κούριου  και αργότερα απόλαυσαν μια απογευματινή βόλτα στην μαρίνα της Λεμεσού
Τ
ο απόγευμα τα παιδιά  είχαν ελεύθερο  χρόνο να γνωριστούν καλύτερα. Επέλεξαν να συναντηθούν όλα μαζί  και να διασκεδάσουν και την επόμενη μέρα να επισκεφτούν  καταστήματα της περιοχής ώστε να αγοράσουν δώρα για τους αγαπημένους τους στην Ελλάδα. 
Την Κυριακή το απόγευμα  έφτασε η ώρα του αποχωρισμού, η οποία ήταν  πολύ δύσκολη για όλους. Παιδιά ,γονείς  και εκπαιδευτικοί  συγκινήθηκαν και έκαναν σιωπηλά την ευχή να μπορέσουν να ξανασυναντηθούν και να έχουν στην ζωή τους αρκετές ευκαιρίες  για τέτοιες εμπειρίες.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΑΡΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου