Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) δημιουργεί ο Δήμος Γλυφάδας, σπουδαίος θεσμος παιδείας και πολιτισμού. Η πιλοτική εφαρμογή ξεκινά αυτή την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 127), ώστε να γνωρίσουν οι κάτοικοι το πρωτοπόρο εγχείρημαΠρώτος ομιλητής, ο διακεκριμένος καθηγητής και ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος, με θέμα: «Επί της αρχής του Σύμπαντος και της προέλευσης των φυσικών νόμων». 


Ο Καθηγητής  Δημήτρης Νανόπουλος είναι Τακτικό Μέλος και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Texas A&M. Έχει διατελέσει Εθνικός Εκπρόσωπος στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN), Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και Εθνικός Εκπρόσωπος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).
Τα μαθήματα-διαλέξεις ή τα βιωματικά εργαστήρια του ΔΕΑΠ Γλυφάδας θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των πολιτών σε συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών. Κάθε κύκλος σπουδών θα έχει δικό του γνωστικό αντικείμενο, με διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων. Τα μαθήματα χωρίζονται σε χειμερινό και εαρινό εξάμηνο. Το χειμερινό εξάμηνο διαρκεί από Οκτώβριο έως Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο από τέλη Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαΐου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα. Το αναλυτικό πρόγραμμα και η διαδικασία εγγραφής πρόκειται να γνωστοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτου οικονομικού εισοδήματος και ηλικίας εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι λυκείου. Ο διδασκόμενος δεν καταβάλει διδάκτρα ούτε σε υποχρεωτική αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους συμπληρώσουν όλα τα μαθήματα, με δικαίωμα δύο απουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου