Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΕΙ

 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 

Οι μαθητές της Ρητορικής και Περιβαλλοντικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα: «Μια θάλασσα για μας και τις μελλοντικές γενιές: Τουρισμός». 

Το πρόγραμμα ήταν δομημένο ώστε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να μπορέσουν οι μαθητές να αντιληφθούν το μέγεθος των συνεπειών, αρνητικών και θετικών, από τη χρήση του περιβάλλοντος .
Ασχολήθηκαν με δραστηριότητες, όπως την επιλογή των κατάλληλων μερών απόδρασης για καταναλωτές ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και τις προτιμήσεις τους. Παρακολούθησαν βίντεο που είχε ως θέμα τον τουρισμό και σχολίασαν τουριστικές φωτογραφίες. 
Στο λιμανάκι της Δραπετσώνας χωρίστηκαν σε δυάδες πραγματοποιώντας εργασία πεδίου. Απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία του λιμανιού, ενημερώθηκαν για την αιτία εμφάνισης πετρελαίου σε μία πλευρά του λιμανιού λόγω διαρροής του εργοστασίου της ΔΕΗ. Τέλος, από την συνέντευξη με ψαρά της περιοχής οι μαθητές μπόρεσαν να αποκτήσουν πληροφορίες για το επάγγελμά τους, τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και το οικονομικό όφελος, που προσφέρει στη περιοχή της Δραπετσώνας.
Οι μαθητές διαπίστωσαν ότι ο τουρισμός αλλά και κάθε δραστηριότητα έχει θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η λύση βρίσκεται στο μέτρο, που ορίζεται στο ενδιάμεσο των δύο παραμέτρων και προσδιορίζεταιαπό την ποιότητα φροντίδας για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Μαριάμ Φουντά  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου