Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (1/19)

ΤΟ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδί το οποίο δεν είχε αδέλφια, ούτε φίλους, δεν έβγαινε από το σπίτι του και όλη την ημέρα έτρωγε, κοιμόταν και έπαιζε ηλεκτρονικά, ώσπου μια μέρα δεν είχε όρεξη να κάνει τίποτα. Ούτε να φάει, ούτε να παίξει, ούτε να κοιμηθεί ήθελε. Σιγά, σιγά έρεβε επειδή δεν έτρωγε και είχε μαύρους κύκλους από την αϋπνία. Είχαν πάει σε αρκετούς γιατρούς μα τίποτα δεν κατάφερε να γιατρέψει το παιδί.

Ένας παλιός του φίλος που έμενε στην γειτονιά έμαθε τι συμφορά τον είχε βρει και πήγε να τον δει. Μόλις τον αντίκρισε τρόμαξε με την εμφάνισή του. Του είπε για να γίνει καλά έπρεπε να βγει να διασκεδάσει.
Πήγε σε ένα internet cafe και πριν αρχίσει να παίζει συνειδητοποίησε ότι δεν είχε όρεξη για παιχνίδι. Την επομένη ημέρα φώναξε τον παλιό του φίλο και του είπε νευριασμένος ότι ενώ βγήκε έξω να διασκεδάσει τίποτα δεν είχε όρεξη να κάνει. Ο φίλος του, του είπε πως δεν έπρεπε να βγει για να παίξει, αλλά να παίξει με παιδιά και όχι μόνος του. Του πρότεινε να περάσει από το σπίτι του, το απόγευμα, για να βγουν με παιδιά για να διασκεδάσουν. Μετά από κάποιες αντιρρήσεις δέχθηκε να περάσει από το σπίτι του παλιού του φίλου.
Πήγαν μαζί με τα άλλα παιδιά σε ένα γήπεδο και παίξανε όλοι μαζί. Όταν γύρισε σπίτι του είχε όρεξη να κάνει τα πάντα και να φάει και να παίξει ηλεκτρονικά και να κοιμηθεί.
Εκείνη την ημέρα έκανε καινούργιους φίλους και κατάλαβε ότι διασκέδαση δεν είναι μόνο να παίζεις ηλεκτρονικά αλλά και να βγαίνεις έξω να παίζεις με τα υπόλοιπα παιδιά.
Από τότε έβγαινε έξω και δεν καθόταν όλη την ημέρα να παίζει μόνος του. Και έζησε αυτός και οι φίλοι του καλά και εμείς καλύτερα.


ΣΟΦΙΑ ΧΟΡΟΥ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου