Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΞΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

“Οι αλλαγές στο λύκειο ανακοινώθηκαν! Σειρά παίρνει το γυμνάσιο και ακολουθεί η πρωτοβάθμια εκπαίδευση”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Η ενδιαφέρουσα γνωστοποίηση έγινε πρόσφατα κατά την διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε την ημερίδα για το νέο λύκειο που οργάνωσε το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας.
Σε λεπτομέρειες ο υπουργός δεν αναφέρθηκε, περιορίστηκε στην πληροφόρηση ότι στο γυμνάσιο η αρμόδια επιτροπή ολοκληρώνει τις προτάσσεις τον Ιούνιο και θα ισχύσουν το νέο σχολικό έτος. Για το δημοτικό και την προσχολική εκπαίδευση αναμένονται μέχρι τον Οκτώβριο.
Οι λίγοι παρόντες γονείς και εκπαιδευτικοί που είχαν άμεσο ενδιαφέρον για το Γυμνάσιο έγιναν φορτικοί να μάθουν τις μεταβολές που πρόκειται να γίνουν, αφού για αυτούς έχει ιδιαίτερη σημασία.
Και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις τα πολιτικά πρόσωπα αποκαλύπτουν μια αλλαγή.
Έχει αποφασιστεί αλλαγή στην επιλογή των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Μια πρότυπη μεταβολή που ενεργοποιεί λειτουργικά τους Συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών και το 15μελές κάθε σχολικής μονάδας!
Διατηρούνται οι τρεις ομάδες μαθημάτων, αλλά τα γραπτά εξεταζόμενα μαθήματα γίνονται έξι (6). Στην Α’ ομάδα τα εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι 2-4 και από την δεύτερη έως τέσσερα. Η μοναδικότητα βρίσκεται στην επιλογή των μαθημάτων.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών, οι τρεις συνιστώσες της σχολικής μονάδας, αφού έχουν προηγηθεί ειδικές συνεδριάσεις του κάθε φορέα, προτείνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα.
Το πνεύμα, ο σκοπός της ρηξικέλευθης διαδικασίας είναι η ενίσχυση του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία. Να περιορίσει την καθετοποιημένη αυταρχική δομή του. Οι γονείς να έχουν σημαντική και ουσιαστική συμμετοχή στην ζωή του σχολείου. Καλλιεργείται και διευρύνεται το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον σύλλογο περισσότεροι γονείς. Αποτελεί παρελθόν πλέον η απροθυμία συμμετοχής στις συνελεύσεις και την εκλογική διαδικασία. Παράλληλα με το μαζικό και αυθόρμητο ενδιαφέρον καλλιεργείται η συνεργασία για την επίτευξη του ποιοτικού σχολείου.
Τα 15μελή αναλαμβάνουν ουσιαστικές ευθύνες. Οι μαθητές υποχρεώνονται από τα πράγματα να αποφασίζουν πιο υπεύθυνα ποιους να εκλέξουν.
Τα προτεινόμενα μαθήματα του κάθε σχολείου θα είναι εννέα και στέλνονται στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης τον Μάρτιο. Σε ειδική συνάντηση τον Μάιο, στην οποία μετέχουν ως παρατηρητές η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων, με διαφάνεια μέσω προγράμματος Υπολογιστή επιλέγονται τα έξι μαθήματα της γραπτής δοκιμασίας. Σε όσα σχολεία οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν καταλήξουν να συμφωνήσουν η Διεύθυνση επιλέγει τέσσερα μαθήματα από την Α’ ομάδα και δύο από την Β’ με κλήρωση.
Την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ λάβαμε μια νέα πληροφορία σχετικά με την διαδικασία των γραπτά εξεταζόμενων μαθημάτων. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διασταύρωση της είδησης και πιστεύουμε ως τις 10:00 το βράδυ να έχουμε νεότερα και πιο ενδιαφέροντα νέα!...  




2 σχόλια:

  1. Δίνετε ιδέες και το αστείο θα γίνει πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αστείο σας για τα 6 μαθήματα , ένα ψέμα Πρωταπριλιάτικο που βγήκε αληθινό! Πάψτε να δίνετε ιδέες... και τα αστεία τα παίρνουν υπόψη και τα υλοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή