Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Σχολή γονέων


ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σχολή Γονέων που εστιάζει στα τέσσερα σημεία της ψυχικής υγείας των παιδιών μέχρι και τα 18 έτη τους ξεκινά στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης την Πέμπτη 11 Απριλίου  και ώρα 16:00 έως 17:30, με ελεύθερη συμμετοχή. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ομάδα γονέων είναι μέχρι 15 άτομα και την συντονίζει η εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, για την οποία τηρείται σειρά προτεραιότητας και διατίθεται έντυπο συμμετοχής. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο: 2109641298 και το email: library@glyfada.gr.
Οι συναντήσεις γίνονται κάθε τρίτη Πέμπτη του μήνα στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η κάθε συνάντηση διαρκεί 90 λεπτά και έχει συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία έχει διαμορφωθεί από την συντονίστρια σε συνάρτηση με τις προκύπτουσες ανάγκες των γονέων. Στην ομάδα η συντονίστρια παρέχει επιστημονικές γνώσεις  αναφορικά με το εκάστοτε θέμα όπου και ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ο διάλογος μεταξύ των μελών. Μέσα από την αλληλεπίδραση με την ομάδα και την βοήθεια της συντονίστριας δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματα τους, να μιλήσουν για τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, να κατανοήσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους, να αποκτήσουν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας που διαθέτουν.
Η Χριστίνα Μπογιατζή σπούδασε και εργάστηκε για δέκα χρόνια στη Νέα Υόρκη στους τομείς της Ψυχολογίας, Παιδοψυχολογίας και Λογοθεραπείας. Από το 2003 εργάζεται στα Νότια Προάστια της Αθήνας ως συμβουλευτική Παιδοψυχολόγος και Λογοπαθολόγος. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και μελετά σε βάθος τον παιδικό και προεφηβικό ναρκισσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου