Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Athens Science Festival

ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΩΝ

Οι φυσικές επιστήμες δεν είναι μόνο εξισώσεις, ορισμοί, τεστ και διαγωνίσματα. Είναι πειράματα με επιστημονική μέθοδο, θέατρο στην αναπαράσταση των φαινομένων, μουσική και τραγούδι του μυαλού. Είναι η αγάπη για γνώση, ο χορός της δημιουργίας, η μελωδία της λογικής εξήγησης που σιγοτραγουδώντας την γίνεται κριτική σκέψη!

Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, παρά την βροχή,  ήταν  παρόν στην γιορτή της Eπιστήμης στην Τεχνόπολη στις 6 Απριλίου, για 5η συνεχή χρονιά, με δυνατή και μεγάλη ομάδα πειραματιστών - μαθητών σε μια πανδαισία πειραμάτων. 
Αναχωρήσανε με πλήρη... εξάρτυση από τον σταθμό του μετρό του Ελληνικού και παρουσιάσανε απλά αλλά εντυπωσιακά πειράματα που άπτονται της ύλης του Γυμνασίου. Οι πειραματιστές-μαθητές εκ περιτροπής παρουσίαζαν και εξηγούσαν αναλυτικά,  υπό την άγρυπνη ματιά των συνοδών γονέων τους αλλά και των καθηγητριών τους,  Αικατερίνη- Μαρία Ρόζη (Υ.Σ.Ε.Φ.Ε – Γεωλόγος)  και  Γεωργία Πράππα (Φυσικός), οι οποίες προετοίμασαν την ομάδα. Παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους του Athens Science Festival, όπου  έσωσαν και ...την ανθρωπότητα στο ανάρπαστο Escape Room με θέμα την Βιολογία! Παρά λίγο μάλιστα να κάνουν και τον καλύτερο χρόνο! Δεν θα ήταν όμως η πρώτη φορά που βραβευόμαστε από το Athens Science Festival!
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας  έχει βραβευτεί με  το ΕΠΙ2 - Bραβείο καλύτερου έργου παρασταστικών τεχνών από το Athens Science Festival το 2018 για το θεατρικό έργο «Ο Πλούτωνας χάθηκε» (Βραβεία Επικοινωνίας της Επιστήμης)
Το Athens Science Festival  διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo", το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου