Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ

 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ

Η ομάδα της περιβαλλοντικής & ρητορικής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο εγκεφαλικής παράλυσης «Πόρτα ανοιχτή», στο πλαίσιο του προγράμματος «νοιάζομαι και δρω». 

Οι υπεύθυνοι του Σχολείου  αρχικά  περιήγαγαν την ομάδα στον χώρο του κτιρίου και έπειτα παρουσίασαν διαμέσου μιας γιγαντοοθόνης πληροφορίες για το σχολείο αλλά και τα παιδιά. Ενημέρωσαν ότι τα παιδιά θα χαρούν πολύ να επικοινωνήσουμε μαζί τους γιατί θα μπορούν να μιλήσουν με ανθρώπους που δεν μιλάνε καθημερινά. Επίσης η συμπεριφορά πρέπει να είναι χαρούμενη γιατί αν δεν είναι χαρούμενη τα παιδιά δεν αισθάνονται ωραία και θα στεναχωρηθούν. 
Ακολούθησε η επικοινωνία με τους «μικρούς ήρωες». Η μόνη έκφραση που είχε το πρόσωπο τους ήταν χαρά. Συζήτησαν για την καθημερινότητα τους και τις ασχολίες τους . Όλη η ομάδα χάρηκε που κατάφερε να ικανοποίηση έστω και για λίγο αυτούς τους ήρωες. 
Η εκδρομή αυτή ήταν ξεχωριστή, έφερε σε επαφή τους μαθητές με παιδιά που βιώνουν μόνιμη αναπηρία. Παιδιά σαν όλα τα παιδιά που συνυπάρχουν στην κοινωνία αλλά λόγω της αναπηρίας τους έχουν περιορισμούς… 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου