Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (15/19)

ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ

Κάποτε ήταν ένα κορίτσι που ήταν από πολύ πλούσια οικογένεια. Οι γονείς της επέμεναν να πηγαίνει σε κανονικό σχολείο, έτσι μεγαλώνοντας να μην νιώθει διαφορά με τα άλλα παιδιά.

Ήταν πολύ κοινωνική και δεν δυσκολευόταν να βρει φίλους, αλλά όταν άρχισε να πηγαίνει στο γυμνάσιο παρατήρησε ότι τα πάντα είχαν αλλάξει. Όλα τα παιδιά είχαν χωριστεί σε ομάδες και ανάλογα με τον βαθμό τους.  Το σχολείο είχε πάψει να είναι μία μεγάλη ομάδα παιδιών. Τώρα είχανε αθλητές «μάγκες» , «ψώνια» και πολλά άλλα. Δεν της άρεσε μια τέτοια διαίρεση των ανθρώπων αλλά για να απολαύσουν την ζωή πρέπει να προσαρμοζόμαστε.
Χάρη στο ότι ήταν πολύ ανοιχτός άνθρωπος βρέθηκε σε μια ομάδα «διάσημων». Αυτός δεν ήταν πραγματικά ο στόχος της αλλά ήταν καινούργια σε αυτό το σχολείο και ήθελε να έχει φίλους.
Της φαινόντουσαν πολύ χαριτωμένα και ευγενικά τα παιδιά. Μια μέρα αποφάσισαν  να βγουν βόλτα όλοι μαζί. Όλο το βράδυ συζητάγανε για διάφορα θέματα όπως για μόδα, gadgets και άλλα. Ακριβώς τότε κατάλαβε ότι κατά κάποιον τρόπο ανακάλυψαν ποια ήταν και από ποια οικογένεια προερχόταν. Σκέφτηκε ότι μάλλον ήθελαν  να γίνουν φίλοι της μόνο και μόνο για τα χρήματα της. Τότε άρχισε να έχει αμφιβολίες για την καινούργια παρέα της γιατί ήξερε ότι μερικοί άνθρωποι διαλέγουν τους φίλους με βάση τα συμφέροντα τους. Άρχισε να παρακολουθεί τους νέους φίλους της. Ο πατέρας της, την έμαθε ότι πρέπει πάντα να ελέγχουμε τους ανθρώπους πριν τους εμπιστευτούμε.
Ένα πρωί ήρθε στο σχολείο και προσποιήθηκε ότι ήταν στεναχωρημένη λέγοντας ότι έχει προβλήματα με τα οικονομικά και ότι ο πατέρας της έχασε την επιχείρησή  του. Εκείνη την στιγμή είδε πως τα παιδιά άρχισαν να φεύγουν προς την άλλη πλευρά χωρίς να πουν τίποτα.
Ήταν τόσο απογοητευμένη που δεν πρόσεξε ότι πίσω της στεκόταν η Σοφία. Η Σοφία ήταν η πιο ευγενική και δίκαιη από την παρέα τους και ήταν η μόνη που ρώτησε αν χρειαζόταν βοήθεια. Της πρότεινε να την κεράσει όταν πήγανε για παγωτό. Τότε το κορίτσι της είπε  ότι η οικογένειά της δεν είχε οικονομικό πρόβλημα και απλώς ήθελε να καταλάβει τι ανθρώπους είχε γύρω της.
Από τότε έγιναν οι καλύτερες φίλες.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΒΑΔΗ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου