Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Νέα δωρεά

ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Εμπλουτίστηκε η συλλογή πετρωμάτων από την Ελλάδα και ειδικά τα προερχόμενα από το Λαύριο, που διαθέτει το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Πρόσφατα έλαβε μια νέα σειρά πετρωμάτων από τον συλλέκτη καθηγητή γεωλόγο, Νικόλαο Βόλβη.

Στα νέα αποκτήματα που είναι από την ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου περιλαμβάνει και δύο μουσειακά κομμάτια, έναν Ανκερίτη καθώς και έναν δεύτερο με κρυστάλλους πράσινου φθορίτη. Επί πλέον δωρήθηκε και μια κασετίνα με 15 από τα πιο αντιπροσωπευτικά ορυκτά της Ελλάδας.
Η συλλογή έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της βιτρίνας της γεωλογίας, στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου. Οι δε μαθητές ανακαλύπτουν τον γοητευτικό κόσμο των πετρωμάτων άμεσα, βιωματικά!
Οι υπόγειες δημιουργίες της φύσης με τα εντυπωσιακά χρώματα και σχήματα αποτελούν κυριολεκτικά έργα τέχνης.
Τα πετρώματα του Λαυρίου θεωρούνται δυσεύρετα. Η σπανιότητά τους οφείλεται στις περιορισμένες ποσότητες λόγω υπερεξόρυξης, καθώς και στην επικινδυνότητα εξερεύνησης των εγκαταλειμμένων από 10ετίες στοών του ορυχείου.  
Η πρωτοβουλία της δημιουργίας της συλλογής ανήκει στην καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη η οποία αξιοποίησε και αυτήν την φορά την προσφορά δωρεάν διάθεσης πετρωμάτων από τον κ. Βόλβη να κατευθυνθεί και προς το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου