Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Εξαιρετική η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, της οποίας η δομή διευκόλυνε στην κατανόησή του, παρουσιάζοντας το ιστορικό και το πολιτικό πλαίσιο που προηγήθηκε και αυτό που ακολούθησε.
Τα ιδιαίτερα προσεγμένα ποιήματα, κείμενα, τραγούδια, χορευτικά, προβολές και φωτισμοί αποτέλεσαν αρμονικό σύνολο… 
Μετέφεραν στους παρευρισκόμενους την εποχή των γεγονότων. Να την γνωρίσουν οι νεότεροι και να την υπενθυμίσουν στους μεγαλύτερους. 
Το πνεύμα του Πολυτεχνείου συνοψίστηκε στον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη: «Την Άνοιξη κι αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις». Το αληθινό μήνυμα των «Ελεύθερων αγωνιζομένων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζομένων Ελλήνων» για μια Ελλάδα η οποία να πορεύεται με τη δική της βούληση στον κόσμο.
Μια Ελλάδα που να προσφέρει παιδεία η οποία να υπηρετεί την κοινωνία και τον άνθρωπο. Να υπάρχει εργασία για όλους τους εργαζόμενους η οποία  να τους επιτρέπει να ζουν με επάρκεια και αξιοπρέπεια. Να καλλιεργείται μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, όπου ο σεβασμός, η ανθρωπιά και η φιλοπατρία να συνθέτουν, χωρίς να εξαιρείται κανένας, ένα ενιαίο λειτουργικό και αρμονικό σύνολο.
Η συγκίνηση και το θερμό χειροκρότημα των θεατών φανέρωσαν ότι η παρουσίαση των γεγονότων ήταν εξαιρετική αφού απέσπασε το ενδιαφέρον, προβλημάτισε και δίδαξε…
Την φροντίδα και τον συντονισμό της γιορτής είχαν οι καθηγήτριες Ζαφειρία Παπαδημητρίου και Αικατερίνη Ρόζη. Την δε χορωδία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα.


ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου