Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Η ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα

Ο Ελληνισμός και το μέλλον του

«Ο Ελληνισμός και το μέλλον του: η ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα». είναι το θέμα της διάλεξης του διαπρεπούς πανεπιστημιακού καθηγητή Ηλία Φιλιππίδη, στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστήμιου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα.

Ομιλητής ο Ηλίας Φιλιππίδης, ο οποίος είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου Νομικής και Κοινωνιολογίας, Διδάκτωρ Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βόννης, πρώην μέλος του Προεδρείου της Διεθνούς Επιστημονικής Ενώσεως Παγκοσμίου Οικονομίας και Παγκοσμίου Πολιτικής του Βερολίνου.
Στην διάλεξη πραγματεύεται ένα νέο ξεκίνημα του Ελληνισμού ο οποίος ως ιστορικό φαινόμενο διαχρονικής εξελίξεως ενός πολιτισμού πηγάζει από τις ομιχλώδεις κορυφές της μυθολογίας και της προϊστορίας. Ο Ελληνικός πολιτισμός που ανέδειξε το ανθρώπινο πνεύμα κατά τον καλύτερο τρόπο στην ιστορία της ανθρωπότητας, σήμερα κινδυνεύει να εξαφανισθεί. Η σημερινή παρακμή του Ελληνισμού, κατά τραγική ειρωνεία της τύχης, 200 χρόνια μετά την αναγέννησή του με την Επανάσταση του 1821, αποτελεί συνέπεια ορισμένων παραγόντων των οποίων την ύπαρξη δεν θέλουμε  να παραδεχθούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου