Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΜΠΛΕ 

Η UNICEF, η οργάνωση για τα παιδιά, την Τετάρτη στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την 30η επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τον ΟΗΕ, γιόρτασε μαζί με παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού,  στο εστιατόριο «Διόνυσος-Zonar’s», με θέα την Ακρόπολη. 

Η θέα ήταν μαγευτική. Ο  Παρθενώνας δέσποζε έξω από τον χώρο και καθήλωνε το βλέμμα όλων. Τα φώτα του έσβησαν στις 7:30 το βράδυ! Για λίγα δευτερόλεπτα ο Παρθενώνας έμεινε σκοτεινός. Αμέσως μετά φωτίστηκε, συμβολικά, με το χρώμα της UNICEF, το κυανό χρώμα, όπως και άλλα πολιτιστικά μνημεία σε όλο τον κόσμο, για να γιορτάσει τα 30α γενέθλια των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Η στιγμή αυτή μοναδική. Τυχεροί όσοι βρέθηκαν εκεί. Ενδιαφέρουσα και η επιστροφή από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από το δυνατό φως του Παρθενώνα, που καθρεπτιζόταν σε όλα τα γύρω κτίρια.
Οι προσκεκλημένοι στο «Διόνυσος-Zonar’s», ήταν πολλοί. Φίλοι και συνεργάτες της UNICEF καθώς και καλλιτέχνες και πολιτικοί, μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους λίγα λόγια για τα δικαιώματα των παιδιών. 
Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν τα λόγια εκπροσώπου της Οργάνωσης,  που εστιάστηκαν στην πρόταση: «τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν τα παιδιά». Η υφυπουργός Παιδείας, η κα Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι κάθε κράτος πρέπει σέβεται τα δικαιώματα των παιδιών και να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και ειδικότερα σε θέματα εκπαίδευσης. Τηλεοπτικά μηνύματα με ανάλογο περιεχόμενο για την ημέρα έστειλαν η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα  Μενδώνη, και η Διευθύντρια της UNICEF, κα Henrietta Fore. Πρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς όμως ήταν τα παιδιά!!!

Αντώνης Μιχαλόπουλος (κείμενο και φωτογραφία)

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου