Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (18)

Offline, Online,Online banking, Operating system 

Το Αλφαβητάριο του διαδικτύου (ΙΗ' μέρος) είναι ένα λεξικό το οποίο εξηγεί τους όρους που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για περιγραφή διαδικτυακών διαδικασιών που παράλληλα επεκτείνουν την κατανόησή τους. Είναι ταξινομημένες με το λατινικό αλφάβητο δίνοντας την αγγλική ορολογία που έχει επικρατήσει και στην συνέχεια τον Ελληνικό όρο που αντιστοιχεί.

Offline

Είναι το αντίθετο του όρου online και σημαίνει ότι δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με το δίκτυο. Ο υπολογιστής μας όταν είναι σε κατάσταση offline, μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στα δεδομένα που υπάρχουν τοπικά, δηλαδή αρχειοθετημένα στον τοπικό σκληρό δίσκο.

Online

Είναι το αντίθετο του όρου offline και σημαίνει ότι υπάρχει απευθείας σύνδεση με το δίκτυο. Ο υπολογιστής, όταν είναι σε κατάσταση online μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα τόσο από τους τοπικούς δίσκους όσο και από διαδικτυακά περιβάλλοντα.

Online banking

Οι περισσότερες τράπεζες παρέχουν σήμερα την υπηρεσία αυτή, μέσω της ιστοσελίδας τους στο Διαδίκτυο. Μέσω του Online banking μπορούμε να κάνουμε πολλές συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούμε την τράπεζα, απλά μέσω του υπολογιστή μας. Είναι πολύ βασικό, η τράπεζα με την οποία συνεργαζόμαστε, να μας παρέχει ασφαλή πρόσβαση και να διασφαλίζει την κωδικοποίηση όλων των δεδομένων μας, έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει υποκλοπή τους από αγνώστους.

Online service

Πρόκειται για παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, οι οποίοι εκτός της υπηρεσίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο παρέχουν στα μέλη τους επιπλέον υπηρεσίες, όπως ειδική ιστοσελίδα με κάθε είδους πληροφορίες, νέα, χρηματιστήριο, πληροφορίες για ταξίδια, φόρουμ, κ.λπ

Operating system - Λειτουργικό σύστημα

Το σύνολο των προγραμμάτων που αναλαμβάνουν τον έλεγχο της λειτουργίας του υπολογιστή μας. Λειτουργικά συστήματα είναι π.χ. τα Windows, το Unix, το Linux, ή το Mac OS, που βρίσκουμε στους υπολογιστές Macintosh.

Συνεχίζεται... 
ΠΗΓΗ: saferinternet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου