Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα


Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας

Το Ευγενίδιο Ίδρυμα επισκέφτηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνάσιου Γλυφάδας για την παρακολούθηση του προγράμματος: «Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλας». Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού συστήματος.

Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα ελκυστική καθώς έγινε με τη βοήθεια της θολωτής οθόνης, του Θόλου, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις γνώσεις τους βασισμένο όμως σε πρωτοποριακά μέσα τεχνολογίας.
Παρακολούθησαν τους δυνατότατους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, καθώς και τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που η διάστασή του ήταν διπλάσια της Γης.
Παρατήρησαν τις ηλιακές καταιγίδες που μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, δημιουργούν ένα από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλαoς.
Τέτοιες εκδρομές ωφελούν τους μαθητές χαράζοντας στην μνήμη τους όμορφες εντυπώσεις, γι' αυτό είναι χρήσιμες τέτοιες εξορμήσεις να γίνονται πιο συχνά.

ΜΑΡΙΑΜ ΦΟΥΝΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου