Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Το πράσινο στην πόλη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης επισκέφθηκαν οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α3 του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: «Ο κήπος του ΚΠΕ - το πράσινο στην πόλη».

Εισαγωγικά ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την αύξηση της θερμοκρασίας και την κλιματική αλλαγή και πρότειναν λύσεις και ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον σημερινό τρόπο ζωής. 
Οδηγήθηκαν, στη συνέχεια,  στον κήπο του Κέντρου με τα φυτά της περιοχής, τον οποίο εξερεύνησαν. Χωρίστηκαν σε ομάδες όπου η κάθε μια αντιπροσώπευε ένα φυτό που υπήρχε στον κήπο. Μέσα από γρίφους έπρεπε να βρει η κάθε ομάδα ποιο φυτό αντιπροσώπευε. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα φυτά συνεχίστηκε στην αίθουσα του Κέντρου. Η κάθε ομάδα παρουσίασε με τη βοήθεια της παντομίμας ποιο φυτό ήταν και οι άλλες ομάδες έπρεπε να το ανακαλύψουν. Έπειτα ακολούθησε μία  ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη φωτοσύνθεση.
Τέλος, με τη βοήθεια χαρτών κάθε ομάδα με τον συνοδό της επισκέφτηκε υπαίθρια πάρκα που υπάρχουν γύρω από το Περιβαλλοντικό Κέντρο. Άσκηση στο πεδίο λέγεται  κι έπρεπε να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με το πώς ήταν τα πάρκα. Εκεί είχαν την πρώτη τους δημοσιογραφική εμπειρία καθώς πήραν συνέντευξη από πολίτες σχετικά με την εικόνα του πάρκου. 
Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. 

Κωστής Σαρμπάνης, Φαίη Γαβρά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου