Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (16/19)


ΤΟ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ ΠΑΙΔΙ

Κάποτε ήταν ένα παιδί, που δεν άκουγε ποτέ τι του έλεγαν οι γονείς του. Του άρεσε να μένει ως αργά έξω με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού, έκανε συχνά ζημιές στο σπίτι και δε βοηθούσε τους γονείς του στις δουλειές του σπιτιού.

Ένα βράδυ, καθώς το παιδί γυρνούσε μόνο του από την πλατεία, συνάντησε ένα τέρας το οποίο τιμωρούσε τα απείθαρχα παιδιά και γι' αυτό το πήρε μαζί του στο κρησφύγετό του. Εκεί τα κρατούσε μακριά από τους γονείς τους και τον έξω κόσμο. Το παιδί παρακάλεσε το τέρας να τον αφήσει, όμως, αυτό δε γινόταν να συμβεί.
Μετά από δέκα μέρες και μετά από πάρα πολλές δουλειές στο λημέρι του τέρατος, όλα τα παιδιά που κρατούνταν από εκείνο, προσπάθησαν να το σκάσουν. Όταν το τέρας, βγήκε έξω από τη σπηλιά του για να πάρει κι άλλα παιδιά, τα παιδιά έτρεξαν προς την έξοδο. Παρατήρησαν όμως πως όσο και να έτρεχαν δε θα μπορούσαν να φτάσουν στην έξοδο. Τα παιδιά βρήκαν ένα σημείωμα πεσμένο στο έδαφος το οποίο έγραφε ότι για να φύγουν έπρεπε να βρουν ένα μαγικό κλειδί. Έψαξαν όλο το κρησφύγετο και βρήκαν ένα άλλο σημείωμα, το οποίο έγραφε ότι μόνο ένας θα μπορούσε να φύγει. Τότε όλοι πανικοβλήθηκαν και έλεγαν:
-«Εγώ πρέπει να φύγω».
-«Όχι, εγώ θα φύγω».
-«Δεν είναι δίκαιο να φύγεις ένας από εμας. Όλοι μαζί πρέπει να ξεμπλέξουμε», είπε το άτακτο παιδί.
Το παιδί έβαλε ασυναίσθητα τα χέρια του στις τσέπες του παντελονιού του κι έπιασε το μαγικό κλειδί. Επειδή όμως δε συμφωνούσε να φύγει μόνο αυτός, έσπασε το κλειδί στη μέση. Τότε το τέρας μπήκε μέσα και του είπε πως έχει καλή καρδιά και πως δεν αξίζει να μείνει εκεί. Του είπε επίσης πως δε θα πρέπει να ξανακάνει ποτέ σκανδαλιές και πως είναι ελεύθερος να επιστρέψει στους γονείς του. Εκείνο όμως δε δέχτηκε να γυρίσει μόνο του, αλλά με όλους του τους νέους φίλους. Πριν προλάβει να τελειώσει την πρότασή του, βρέθηκε στο δωμάτιο του και πίσω στο σπίτι.
Από τότε το παιδί δεν ξανάκανε αταξίες και προσπαθούσε να είναι πάντα πειθαρχικός, καλός και να έχει καλή καρδιά.

Χρήστος Τίτος

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου