Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

Οι γονείς των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Και τις δύο ενημερωτικές συγκεντρώσεις, Α’ και Β’-Γ’ τάξεων, παρακολούθησε η πλειοψηφία των γονέων. Η αίθουσα του υπό ανακαίνιση Χημείου γέμισε και τις δύο φορές και υπήρχαν πολλοί όρθιοι. 
Η Γυμνασιάρχης, Ευγενία Λουμπαρδιά, στην ομιλία της προς τους παρευρισκόμενους τόνισε την επιθυμία του σχολείου για συνεργασία με τους γονείς. Πληροφόρησε για   τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Ειδικότερα, με έμφαση στους γονείς της Α’ τάξης, ενημέρωσε για τις  απουσίες, την έγκαιρη προσέλευση, την πρόωρη αποχώρηση, τις  εκδρομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα κινητά τηλέφωνα (απαγορεύεται η κατοχή άρα και η χρήση τους), τις ενημερώσεις των μαθητών από ειδικούς, την συμπεριφορά,  την επικοινωνία γονέων-σχολείου, τις  γραπτές δοκιμασίες, την πειθαρχία, την εμφάνιση των μαθητών που πρέπει να είναι προσεγμένη χωρίς ακρότητες.
Αναφέρθηκε και στον δραστήριο ρόλο του Συλλόγου γονέων του σχολείου και στην αναγκαιότητα  να γίνουν μέλη του οι γονείς. 
Στους γονείς απευθύνθηκαν και οι παρευρισκόμενοι καθηγητές παρουσιάζοντας τα μαθήματα που διδάσκουν δίνοντας έμφαση στην παιδαγωγική προσέγγιση του μαθήματός τους, ώστε να επιτευχθεί ποιοτική μάθηση, καθώς και στα προγράμματα που υλοποιούν.
Αρκετοί γονείς μετά το πέρας της συνάντησης συνέχισαν τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ενδιαφέρουσες εστίες προβληματισμού και διαλόγου.
Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για την πλήρη και εύστοχη ενημέρωση. Ευχές για καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό σας έργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή