Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (4/24)

ΦΑΓΟΥΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

Το κρυπτογραφημένο μήνυμα δεν μπορούσε να διαβαστεί από τον οποιονδήποτε! Η μόνη που μπορούσε να το κάνει ήταν η πράκτορας Ψάξε Βρες, η οποία ήξερε να το ανοίξει με τον κατάλληλο κωδικό. Μέσα σε μόλις 5 λεπτά είχε ξεκλειδώσει το μήνυμα!
«Ο δόκτωρ Φλικ Φλακ δραπέτευσε με το σχέδιο του που είναι να μετατρέψει γάτες και σκυλιά σε ρομπότ. Η αποστολή η δίκη σου  και της ομάδας σου είναι να αποτρέψεις την ολοκλήρωση του σχεδίου του καθώς υπάρχουν μόνο 23 ώρες στη διάθεση σας». 
Η έμπειρη πράκτωρ κατέστρεψε άμεσα το μήνυμα, ο δε χρόνος δεν ήταν σύμμαχος της. Η ομάδα συγκεντρώθηκε άμεσα για να αναλάβει δράση. Η πράκτωρ Ψάξε Βρες εξήγησε την κατάσταση. 
-Ο Φλικ Φλακ δραπέτευσε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο διάστημα! Θέλει με το σχέδιο του να καταφέρει να πάρει στα χέρια του την κυριαρχία του κόσμου αλλά κυρίως να νικήσει την αλλεργία που έχει με τα ζώα η οποία τον κατατρέχει. Αυτή τη φορά το σχέδιο του φαίνεται Τέλειο, ωστόσο έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος! Λογω της αλλεργίας επειδή δεν μπορεί να ελέγξει  το φτέρνισμα του έχουμε εντοπίσει το κρησφύγετό του. Για καλή μας τύχη είναι η παλιά εγκαταλελειμμένη αποθήκη, κοντά μας! Δεν πρέπει να ξεχάσετε επίσης ότι ο Φλικ Φλακ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τη γνωστή φαγουρόσκονη για να μας σταματήσει, θέλει λοιπόν προσοχή γιατί δεν υπάρχει χρόνος.
Ο Φλικ Φλακ προσπαθούσε να κρύψει την αγωνία του, έτρωγε συνεχώς τα νύχια και κοιτούσε συνεχώς το ρολόι του. Μονολογούσε. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων και εκείνος ένιωθε δυστυχισμένος καθώς ήταν αιχμάλωτος της αλλεργίας του. Τα μεσάνυχτα θα έδιναν τέλος στο πρόβλημα του! Επίσης με τη φαγουρόσκονη είχε καταφέρει να παγιδέψει τους μεγαλύτερους πράκτορες του κόσμου. Λίγο ακόμα χρειαζόταν και θα ήταν ελεύθερος!
Η Ψάξε Βρες ένιωθε πιεσμένη έπρεπε να σπάσει τον κωδικό του Φλικ Φλακ μέσα σε λίγες ώρες. Ένιωθε εγκλωβισμένη δεν μπορούσε να το κάνει από το υπολογιστή της. Η μόνη λύση ήταν να το δοκιμάσει από κοντά. Η ομάδα της έδωσε τη λύση καθώς μέσα σε δέκα λεπτά είχε καταφέρει να αχρηστεύσει τους φρουρούς αλλά ταυτόχρονα και να απασχολήσει τον Φλικ Φλακ, ώστε να της δώσει χρόνο,  να δει τις πιθανότητες της από κοντά. 
Ο χρόνος μειωνόταν και είχαν μείνει μόνο δυο λεπτά. Η Ψάξε Βρες σταμάτησε να κάνει οτιδήποτε είχε ξεμείνει από ιδέες. Ώσπου τελικά είδε ένα μεγάλο καλώδιο να οδηγεί πίσω από τον υπολογιστή. Αποφάσισε να το ακολουθήσει και ειδε μια πρίζα, τράβηξε το καλώδιο και ξαφνικά έσβησαν όλα! Το σχέδιο του Φλικ Φλακ είχε ματαιωθεί την τελευταία στιγμή! Η πράκτορας Ψάξε Βρες είχε αποδειχθεί η καταλληλότερη επιλογή. Όσο για τον Φλικ Φλακ επέστρεψε στη διαστημική φυλακή του και αυτή τη φορά θα ήταν υπό την επίβλεψη ειδικών για να μην μπορέσει να ξαναχρησιμοποιήσει τη φαγουρόσκονή του!

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου