Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χαμόγελο του Παιδιού

 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) τους μαθητές της Α’ τάξης, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Τρίτη 14 Απριλίου. Δραστηριότητα που εστίασε στο: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ. 
Η παρουσίαση περιελάμβανε προβολή ταινίας μικρού μήκους που σκοπός της ήταν να δώσει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί που δέχεται Bullying και να αφυπνίσει τη σχολική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Να δείξει ότι τα παιδιά θύματα του εκφοβισμού βιώνουν πόνο, φόβο, ντροπή.
Ακολούθησε συζήτηση που αποσκοπούσε στην αύξηση της ενσυναίσθησης αλλά και τη στήριξη που χρειάζεται να παρέχεται σε αυτά τα παιδιά.
Παράλληλα πληροφόρησε για την τηλεφωνική γραμμή, 1056, ψυχολογικής υποστήριξης για bullying. 
Εν κατακλείδι πρόσφερε ένα μάθημα το οποίο θα χρησιμεύσει στα παιδιά σε όλη τους την ζωή. Να μην υποκύπτουν στους εκβιαστές.
Το Χαμόγελο του Παιδιού, δημιουργήθηκε από τον Αντρέα, ένα παιδί ευαισθητοποιημένο όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα. Έβλεπε κάθε μέρα στον δρόμο, παιδιά να ζητιανεύουν στα φανάρια, χρήματα ή αντικείμενα π.χ παιχνίδια ή να κινδυνεύει η ζωή τους από νοσήματα και τα λυπόταν ιδίως τα παιδιά με δύσκολες ασθένειες διότι κι αυτός είχε καρκίνο. Για αυτό στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου του, έγραψε την πιο μεγάλη επιθυμία του, να δημιουργήσει μια Μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία  να βοηθούσε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΨΑΘΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου