Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Krystal Sutherland [Κρίσταλ Σάδερλαντ]

 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΟΛΟΟΥ
 
Μυθιστόρημα μυστηρίου - θρίλερ. Διαδραματίζεται στη Σκωτία, δέκα χρόνια μετά από ένα παράξενο συμβάν. Η Ίρις Χόλοου μαζί με τις δύο αδερφές της, Βίβη και Γκρέι Χόλοου, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς ένα βράδυ σε έναν δρόμο του Εδιμβούργου, όταν ήταν επτά ετών. Βρέθηκαν ξανά, στον ίδιο δρόμο ένα μηνα αργότερα, γυμνές αλλά άθεκτες, εκτός από ένα μισοφέγγαρο που είχε κάθε μία στο λαιμό τους. Επίσης ισχυρίζονταν στους πάντες ότι δεν θυμόντουσαν τίποτα από τη ζωή τους πριν από εκείνη την ημέρα. Το πιο παράξενο ήταν ότι σε ένα μικρό χρονικό διάστημα τα ολόμαυρα μαλλιά των τριών κοριτσιών έγιναν λευκά και τα γαλάζια μάτια τους έγιναν μαύρα. Ακόμα, όσο μεγάλωναν τα κορίτσια οι άνθρωποι γινόντουσαν όλο και πιο εθισμένοι στην παράξενη και επικίνδυνη ομορφιά τους. Δεν μπορούσαν να αγγίξουν με κανένα τρόπο, χωρίς να εθιστούν και να μεταμορφωθούν σε άγρια θηρία. Ήταν κάπως σαν ναρκωτικά.
Δέκα χρόνια αργότερα η Γκρέι, η μεγαλύτερη αδελφή, εξαφανίστηκε και οι άλλες δύο αδελφές μαζί με το μόνο άνθρωπο που δεν εθιζόταν με το άγγισμα με το άγγιγμά τους πήγαν να τη βρούνε ή μάλλον να τη σώσουν από ότι την είχε πάρει. Δυστυχώς όμως δεν θα βρουν μόνο την Γκρέι αλλά και το μυστικό που κρυβόταν πίσω από αυτό που έγινε πριν από δέκα χρόνια.
Δεν είναι ένα απλό μυθιστόρημα φαντασίας με δόση θρίλερ που από το πρώτο μισό του βιβλίου έχεις καταλάβει ακριβώς τι θα γίνει στο τέλος. Είναι ένα αριστούργημα το οποίο στο τέλος έχει μεγάλη ανατροπή.
[Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, σελίδες 368, έτος έκδοσης 2022, μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά, ξενόγλωσσος τίτλος: House of Hollow].

 ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης  της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου