Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (5/19)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΒΗ!

Εκείνη η θάλασσα δεν ήταν σαν τις συνηθισμένες θάλασσες. Ήταν η θάλασσα που η μικρή Αθανασία πήγαινε κάθε μέρα για να σκεφτεί τα προβλήματά της. Η Αθανασία δεν ήταν καλή μαθήτρια, γιατί δεν είχε κανένα στο σπίτι να την βοηθήσει, μόνο την ηλικιωμένη γιαγιά της, που δεν καταλάβαινε από τέτοια. Για αυτόν τον λόγο την κορόιδευαν οι συμμαθητές της. «Τα μοναχικό κορίτσι», την αποκαλούσαν. Δεν είχε φίλους για υποστήριξη.

Σ’ αυτή τη θάλασσα πήγαινε κάθε μέρα μετά το σχολείο. Καθόταν εκεί πέρα ατελείωτες ώρες. Της άρεσε να βλέπει τον ήλιο να δύει, την ηρεμούσε και την έκανε να νοιώθει ασφαλής.
 Μια μέρα ένα κορίτσι και η παρέα της έπαιζαν στην  ακρογιαλιά βόλεϊ. Η μπάλα κάποια στιγμή τους ξέφυγε και το κορίτσι πήγε να την πιάσει. Τότε πρόσεξε την Αθανασία να κάθεται ολομόναχη πάνω σε κάτι πέτρες, κοιτάζοντας την απέραντη γαλάζια θάλασσα. Εκείνη την αγνόησε και πήγε πάλι πίσω στις φίλες της.
Την άλλη μέρα, το κορίτσι πήγε ξανά στη θάλασσα και κατά τύχη βρήκε την μικρή Αθανασία.
-Τι κάνεις εδώ πέρα μόνη σου; Περιμένεις κάποιον;
-Όχι, δεν έχω κάποιον για να τον περιμένω
-Είσαι μόνη σου δηλαδή;
-Ναι
-Λοιπόν, όχι πια, γιατί θα γίνω εγώ φίλη σου!
Τα δύο κορίτσια πέρασαν πολύ ώρα σ’ εκείνη τη θάλασσα μιλώντας για διάφορα θέματα. Την επομένη μέρα, το κορίτσι ξαναβρήκε την Αθανασία, όπως και την επόμενη μέρα και την παρεπόμενη. Τελικά, τα δύο κορίτσια έγιναν κολλητές και συναντιούνται κάθε μέρα!
Ένα απόγευμα όμως, η φίλη της Αθανασίας δεν ήλθε στη Θάλασσα. «Μπορεί να της έτυχε κάτι», σκεφτόταν. Την περίμενε μέρες, οι μέρες έγιναν εβδομάδες και οι εβδομάδες μήνες. Το κορίτσι, η Ελένη, είχε μετακομίσει σ’ άλλη χώρα. Η Αθανασία λυπόταν που η φίλη της δεν θα ξαναγυρνούσε, όμως χαιρόταν γιατί επιτέλους κάποιος της έφερε χαρά και νόημα στη ζωή της. Τότε μια φωνή μέσα στο κεφάλι της είπε: «Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη».

ΖΩΗ ΠΑΝΟΥΣΟΥ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου