Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (6/19)

Η ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Στο Σύνταγμα μπροστά στον Εθνικό Κήπο, σταμάτησε το τρόλεϊ… Η αχνιστή μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα κουλούρια Θεσσαλονίκης και τον χαμογελαστό κουλουρά υποδέχεται τον επιβάτη που αποβιβάζεται από το τρόλεϊ. Τα βήματά του τον οδηγούν γοργά σε ένα τεράστιο ανθισμένο κήπο που αναβλύζουν μυρωδιές από παντού, καλοδέχοντας την Άνοιξη.

Οι άνθρωποι περπατούν στα μονοπάτια του κήπου απολαμβάνοντας τη φύση και τα ζώα που έχουν απομείνει, εξαιτίας της αμέλειας των ανθρώπων. Πολύχρωμα μπαλόνια και χαρούμενες παιδικές φωνές συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό. Πλανόδιοι οργανοπαίχτες ταξιδεύουν τον κόσμο στην παλιά Αθήνα. Το «μαλλί της γριάς» και το γλειφιτζούρι μήλο προκαλούν να τα γευτεί ο καθένας.
Ωστόσο η ώρα πέρασε, η βόλτα τελείωσε και το τρόλεϊ περιμένει για την επιβίβαση των ανθρώπων. Μάταια όμως ανέβηκαν διότι ανακοινώθηκε ότι το τρόλεϊ υπέστη βλάβη στη μηχανή και θα υπάρξει μια καθυστέρηση.
Τελικά, κατεβαίνουν και ενημερώνονται ότι το επόμενο θα έρθει σε 45’, συνεπώς κάποιοι καθισμένοι στα παγκάκια, άλλοι περιφερόμενοι αφηγούνται πως πέρασαν στον Εθνικό Κήπο χωρίς να τους αλλάξει τη θετική τους διάθεση η βλάβη του τρόλεϊ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΣ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου