Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Βερν Ιούλιος, Λωρή Ανδρέας


Ο ΝΑΥΑΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΘΙΑΣ

Θαυμάσιο μυθιστόρημα περιπέτειας που το χαίρονται όλες οι ηλικίες. Είναι η ιστορία ενός παιδιού που έξι μηνών, ναυαγός, δεμένο σ' ένα σωσίβιο που το βρίσκει ένας φτωχός ψαράς και γίνεται το τρίτο του παιδί. Ως νεαρός άντρας ανακαλύπτει ότι είναι υιοθετημένος. Αποφάσισε να ανακαλύψει τους βιολογικούς του γονείς με την επίλυση του αινίγματος της «Κυνθίας» και ξεκινά η μυθιστορηματική περιπέτεια.


Μια περιπέτεια αγωνίας και συγκίνησης με πολλές ανατροπές και περιγραφές που απογειώνουν τη συναισθηματική φόρτιση. Οι δε ιστορικές, γεωγραφικές και ναυτικές πληροφορίες που αναφέρονται λειτουργούν ενισχυτικά στην περιπέτεια.
Δημιούργημα του Ιούλιου Βερν (Jules Verne), κορυφαίος Γάλλος μυθιστοριογράφος, σε συνεργασία με τον Πασκάλ Γκρουσέ (Jean-François Paschal Grousset), Κορσικανός συγγραφέας και πολιτικός, που υπογράφει με το ψευδώνυμο Λωρή Ανδρέας (André Laurie).
Η γαλλική έκδοση είναι του 1885, στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, το 1886. Εκδόθηκε σε βιβλίο 273 σελίδων από το "Βιβλιοπωλείον της Εστίας" σε μετάφραση του Αριστοτέλη Κουρτίδη. Η γλώσσα μετάφρασης είναι η απλή καθαρεύουσα που διαβάζεται ευχάριστα, χωρίς δυσκολία.
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου