Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Διαγωνισμός Αφίσας

Νεανική Αντικαπνιστική Εκστρατεία

Τα παιδιά καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν μια αφίσα για μια νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία. Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα να γίνει η πρώτη γενιά που θα εξαφανίσει το κάπνισμα, η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς προϊόντα καπνού, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο. Καταληκτική ημερομηνία η 30η Μαρτίου.
Η αφίσα πρέπει να είναι πρωτότυπη, σχεδιασμένη με το χέρι σε χαρτί ζωγραφικής (ακουαρέλας ή ακριλικών) διαστάσεων Α3. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν μολύβια, μαρκαδόροι, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κ.ά. Στην αφίσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνική του κολάζ, ωστόσο η σύνθεση πρέπει να είναι πρωτότυπη. Απαγορεύεται η σχεδίαση με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το κείμενο της αφίσας πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχετικά με το επικοινωνιακό υλικό που συνοδεύει αντικαπνιστικές εκστρατείες, απαγορεύεται σε αφίσες ή βίντεο η απεικόνιση τσιγάρου ή ηλεκτρονικού τσιγάρου σε οποιαδήποτε μορφή (σκίστο, φωτογραφία) ή καπνιστή, καθώς θεωρείται ότι προωθεί το κάπνισμα ή το άτμισμα. Τα έργα θα πρέπει να εστιάζουν στη θετική πλευρά της ζωής, σε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο. Δεν θα γίνονται δεκτά και θα ακυρώνονται ζωγραφικά έργα και αφίσες που θα απεικονίζουν τσιγάρο ή καπνιστή.
Οι 10 καλύτερες αφίσες θα βραβευθούν.
Διοργανωτης του διαγωνισμού είναι η «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα  που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα και δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Bell που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020

Τρόποι συμμετοχής

Τα έργα αποστέλλονται μέσω email στο korina.bell@gmail.com σε αρχείο pdf. Θέμα email: «Για τον Πρώτο Πανελλήνιο Mαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό FairLife L.C.C. Γυμνασίου,κατηγορία (slogan, αφίσα, διήγημα),όνομα σχολείου».
Στο email αποστέλλεται σε συνημμένο αρχείο pdf τα στοιχεία του διαγωνιζομένου με όνομα αρχείου «Όνομα Σχολείου,Στοιχεία διαγωνιζομένου,το ψευδώνυμο». Τα στοιχεία που θα πρέπει να αναφέρονται στο αρχείο είναι ονοματεπώνυμο μαθητή, το ψευδώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο επικοινωνίας, όνομα κηδεμόνα, email κηδεμόνα, σχολείο φοίτησης, όνομα Διευθυντή, τηλέφωνο και email σχολείου.
Μαζί με το έργο στέλνεται υποχρεωτικά η Υπεύθυνη Δήλωση γονέα σε pdf με τίτλο αρχείου (Υπεύθυνη Δήλωση γονέα, ψευδώνυμο μαθητή).
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου