Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Burger Gottfried-August [Μπίργκερ Γκότφρεντ-Αουγκούστ]

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΝΟΥ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ

Ο πραγματικός Μινχάουζεν γεννήθηκε στο Ανόβερο. Υπηρέτησε ως μισθοφόρος αξιωματικός του Ρωσικού ιππικού. Μετά την αποστρατεία συνήθιζε να διηγείται σε φίλους και γνωστούς με υπερβολικό τρόπο τα συχνά φανταστικά του και άλλα επιτεύγματα. Οι περιπέτειες του Μινχάουζεν περιφρονούν τους κανόνες της λογικής, υπερβαίνουν τους νόμους της επιστήμης. Τα πάντα μπορούν να συμβούν και… συμβαίνουν.
Οι πιο απίθανες τερατολογίες παρουσιάζονται με αθωότητα και αφέλεια σαν τα φυσικότερα πράγματα του κόσμου. Αλλά πάντα ήταν ο άνθρωπος που κατάφερνε και διασκεδάζει τους γύρω του.
Οι ιστορίες του διασκεδάζουν, προκαλώντας γέλιο και χαρά. Όλα αυτά τα έκανε για να κερδίσει το ενδιαφέρον από τους γύρω του. Αυτό το ενδιαφέρον πρέπει να το κερδίζουμε με πραγματικά γεγονότα και με την αξία μας.
[Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ, σελίδες, 242, έτος έκδοσης 2000, μετάφραση: Ελένη Καλογιάννη, εικονογράφηση: Gustave Dore, ξενόγλωσσος τίτλος: The Adventures of Baron Minhausen]

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΟΠΗΣ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου