Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Lewis Carroll [Λιούις Κάρολ]

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Μια ηλιόλουστη μέρα, η Αλίκη ήταν στο δάσος με την αδελφή της. Δεν έβρισκε τίποτα να κάνει και είχε αρχίσει να βαριέται. Έριξε μια ματιά στο βιβλίο που διάβαζε η αδελφή της, αλλά δεν της τράβηξε το ενδιαφέρον. Ξαφνικά ένας άσπρος λαγός πέρασε από δίπλα της. 
Η Αλίκη ακολούθησε το λαγό. Αφού διέσχισε κάτι χωράφια, τον πρόλαβε την ώρα που πηδούσε σε μια μεγάλη τρύπα. Η Αλίκη αποφάσισε να πηδήξει. Έπεφτε για πολύ ώρα, μέχρι που έφτασε σε ένα δωμάτιο με κάτι μικρές πόρτες.
 Προσπάθησε να περάσει αλλά δεν χώραγε. Εκεί που καθόταν φοβισμένη, είδε ένα κλειδί. Το πήρε για να ανοίξει την πόρτα αλλά δεν μπορούσε. Τότε εμφανίστηκε πάνω στο τραπέζι ένα υγρό που απέξω έλεγε «πιες με». Η Αλίκη χωρίς να το σκεφτεί το ήπιε. Ξαφνικά, η  Αλίκη έγινε μικροσκοπική. Ενθουσιασμένη άνοιξε την πόρτα και αντίκρισε έναν όμορφο κήπο. Έκανε έναν περίπατο και συνάντησε τον λαγό. Πέρασαν μαζί μια ωραία περιπέτεια. Η Αλίκη δεν είπε τίποτα στην αδελφή της, επειδή πίστευε ότι ήταν ένα όνειρο.
Πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα που πάντα προκαλεί ενδιαφέρον, διότι είναι περιπέτεια που η πλοκή του ωθεί σε αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας.
[Εκδόσεις ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ, σελίδες 174, έτος έκδοσης 2015, μετάφραση: Τάσος Καρακωτσόγλου,  ξενόγλωσσος τίτλος: Alice in wonderland]

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου