Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Από τον Νικο Λούρδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Ένας πρώην μαθητής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, o Νικόλαος Λούρδας, επισκέφθηκε το σχολείο στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού. Ο αθλητικογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ενημέρωσε τους μαθητές της Γ’ τάξης για το επάγγελμα του δημοσιογράφου. 
Ο Νικόλαος Λούρδας, ως μαθητής δραστηριοποιήθηκε με το πρόγραμμα της ρητορικής, όπου εκπροσώπησε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στην Παγκόσμια ημέρα λόγου. Ήταν ο ομιλητής που επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη καλλιέργειας της αυτογνωσίας, της αυτοβελτίωσης, της δημιουργικότητας και της αλληλεγγύης. 
Φοίτησε σε σχολή δημοσιογραφίας και εργάζεται στον ΣΚΑΙ, όπου επιμελείται και παρουσιάζει την αθλητική επικαιρότητα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα». 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσίασε τις απαιτήσεις του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην άσκησή του. Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών που κυμάνθηκαν στην εργασία και στη ζωή του.
Εργάζεται από Τετάρτη μέχρι παρασκευή από τις 9:00 ως τις 15:00 ενώ το Σάββατο και την Κυριακή βρίσκεται στο πλατό από τις 5:00 για την μετάδοση του προγράμματος.
Αγαπάει τα ταξίδια και συνέχεια ψάχνει ευκαιρία για μια απόδραση. 
Αν θα άλλαζε κάτι στην πορεία του; Απάντησε ότι θα τη διατηρούσε σταθερή και πως δεν πρέπει να αμφισβητούμε διαρκώς τις επιλογές μας. 
Σχετικά με τον μεγαλύτερο του φόβο, εξέφρασε την αγωνία του για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στις ζωές των ανθρώπων.
Μελλοντικά εξήγησε ότι θα επιθυμούσε να ασχοληθεί περισσότερο με το ραδιόφωνο και με τα podcast ενώ ονειρεύεται μια μέρα να αποκτήσει τη δική του αθλητική εκπομπή, πράγμα το οποίο του ευχόμαστε ολόψυχα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου