Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑΛ)

ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ  ΤΕΧΝΙΚΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Ενημερώθηκαν για το θεσμό των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, ώστε να σχηματίσουν άποψη για να επιλέξουν τον τύπο λυκείου που πρόκειται να φοιτήσουν. Την ενημέρωση επιμελήθηκαν εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Γλυφάδας και έγινε στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού.
Οι μαθητές βρίσκονται στην δύσκολη ηλικία που πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να φοιτήσουν σε γενικό  ή σε επαγγελματικό λύκειο. Όμως, πολλές φορές, δεν μπορούν από μόνοι τους να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους. Για αυτό δράσεις και παρουσιάσεις είναι απαραίτητες, ώστε να αναγνωρίσουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε σχολείου. Οι καθηγητές του ΕΠΑΛ γλυφάδας φρόντισαν να παρουσιάσουν λεπτομερέστατα τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου τους και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών. 
Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) συνδυάζει την γενική παιδεία με την τεχνική  επαγγελματική γνώση. Προσφέρει απολυτήριο λυκείου και πτυχίο ειδικότητας με επαγγελματικά δικαιώματα. Δίνει την δυνατότητα οι απόφοιτοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα AEI.
Το ΕΠΑΛ Γλυφάδας στεγάζεται σε άψογες κτιριακές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του είναι καλαίσθητα διαμορφωμένος. Διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή και εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών και προετοιμάζει επιτυχώς την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. 
Οι τομείς που λειτουργεί είναι: Πληροφορικής, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Οικονομίας & Διοίκησης, Δομικών Έργων, Ηλεκτρολογίας, Υγείας & Πρόνοιας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου