Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Δημοτικός εορτασμός

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με επικεφαλής την καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη συμμετείχε στην παρέλαση για να τιμήσουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με την διττή αξία αφού είναι  συνυφασμένη και με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Διότι για τους επαναστατημένους… «Όσοι κάτοικοι της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν είναι Έλληνες».
Πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή οδό, μπροστά στο παλαιό Δημαρχείο, παρουσία όλων των τοπικών αρχών της πόλης. Προηγουμένως ο σημαιοφόρος με δύο παραστάτες συμμετείχαν στην δοξολογία για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνιζομένων, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Συμμετοχή που διατηρεί το αλησμόνητο μνημόσυνο για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που πρόσφεραν την ζωή τους ή την σωματική και ψυχική ακεραιότητά τους για την δημιουργία ελεύθερης πατρίδας.
Η Επανάσταση του 1821 είναι η επιτυχημένη ένοπλη εξέγερση κατά των Οθωμανών και σχετίζεται με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, με την πολιτική συγκρότηση του Ελληνισμού. Ήταν η μόνη ένοπλη αντίδραση που δεν καταστάλθηκε διότι υποστηρίχθηκε οικονομικά και πολεμικά κυρίως από Έλληνες. Η επιτυχής έκβαση του Αγώνα στηρίχθηκε στους Έλληνες των επαναστατημένων περιοχών όσο και αυτών που βρισκόντουσαν στις σκλαβωμένες περιοχές καθώς και στην Ελληνική διασπορά. Επίκαιρη διαπίστωση!
Οι προηγηθείσες εξεγέρσεις από την πτώση της Πόλης ήταν πολλές και δυναμικές. Στηριζόντουσαν και στην βοήθεια των ξένων. Ενίσχυση που αποσκοπούσε στην υποστήριξη των συμφερόντων της ξένης δύναμης. Ήταν ο μοχλός πίεσης κατά των Οθωμανών για να έλθουν σε συναλλαγή με συμφέροντες όρους. Η διαπραγμάτευση όταν ολοκληρωνόταν εγκατέλειπαν τους επαναστατημένους Έλληνες. Η καταστολή στην συνέχεια από τους Τούρκους ήταν καθορισμένη. Καταστροφή των εξεγερμένων περιοχών, θανάτωση του πληθυσμού, και όσους επέλεγαν να ζήσουν τους πουλούσαν ως δούλους.
Η νέα γενιά η οποία έχει την ιστορική ευθύνη να πάρει την σκυτάλη και να αφεντέψει την πατρίδα υλοποιώντας το όραμα της πολιτικής συγκρότησης του Ελληνισμού των αγωνιστών του ‘21 διότι έχει μείνει ημιτελές. Το εμποδίζουν οι κακοδαιμονίες που στοιχειώνουν το σύγχρονο Ελληνικό κράτος, όπως είναι η διαφθορά, ο διχασμός, η προγονοπληξία, η δουλοπρέπεια…  Καταστάσεις που οδηγούν σε βαθειά κρίση των κοινωνικών, πολιτειακών και πολιτισμικών θεσμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου