Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Πηνελόπη Δέλτα

 ΜΑΓΚΑΣ

Υπέροχο βιβλίο με περιπέτεια, ιστορικά γεγονότα, συγκίνηση και πολλά άλλα. Αγαπιέται ιδιαίτερα ο χαρακτήρας του Μάγκα λόγω του ηγετικού του πνεύματος και της γενναιότητάς του. Όταν αρχίσεις την ανάγνωση δεν μπορείς να σταματήσεις.
Ο τρόπος συγγραφής είναι θαυμάσιος, ξεχωριστός και αξιοζήλευτος! Σου μένει αξέχαστο, αφού αποδίδει με χιούμορ το στίγμα της εποχής, ασκώντας κοινωνική κριτική.
Ο Μάγκας είναι ένας σκύλος που ζει με μια οικογένεια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που όλοι τον αγαπούν και τον φροντίζουν. Κάνοντας κάποιες σκανταλιές και φοβούμενος την τιμωρία το σκάει από το σπίτι. Περιπλανιέται για πρώτη φορά στην ζωή του στους δρόμους της πόλης και έτσι ξεκινούν οι περιπέτειές του. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι ανακαλύπτει πολλά πράγματα, γνωρίζει καινούργιους φίλους, ζει πολλές περιπέτειες και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, που τα  αντιμετωπίζει. Όλα αυτά ωριμάζουν τον Μάγκα και επιστρέφει στο σπίτι.
[Εκδόσεις Ψυχογιός, σελίδες 378, έτος έκδοσης 2017, Εικονογράφηση Αγγελική Πιλάτη]

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΠΛΑΤΖΗ, ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΡΑΓΓΕΛΗ,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΔΗΣ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου