Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Με την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821


Η Επανάσταση του 1821 ήταν η επιτυχημένη  ένοπλη εξέγερση κατά των Οθωμανών και σχετίζεται με την ίδρυση  του νεοελληνικού κράτους. Ήταν η μοναδική ένοπλη αντίδραση που δεν καταστάλθηκε και η μοναδική που στηρίχθηκε οικονομικά και πολεμικά κυρίως από Έλληνες. Έχουν περάσει 201 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά οι γνώσεις για αυτό το κατόρθωμα είναι περιορισμένες. 
Το Πολεμικό μουσείο και η εκδοτική εταιρία Δεσύλλας δημιούργησαν την σειρά  «1821», που ενισχύουν την μάθηση και την διεύρυνση των γνώσεων για το κορυφαίο γεγονός της ιστορίας. Διαδικασία που επιτυγχάνεται μέσω ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών, που συνδυάζουν «το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Παράλληλα δημιουργούν εξοικείωση με τα πρόσωπα και τα γεγονότα που πέτυχαν να δημιουργηθεί η σύγχρονη Ελλάδα ως πολιτική οντότητα.

Οι πέντε τίτλοι της σειράς είναι οι:

ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» 

Παιχνίδι παρέας όπου μαθαίνεις παίζοντας για τους Έλληνες, τους Τούρκους και τους Φιλέλληνες που επηρέασαν την Επανάσταση. 32 μοναδικές προσωπικότητες με εκπαιδευτικό κείμενο στα ελληνικά και αγγλικά για να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά τους στις μάχες, στην τακτική και στις ηγετικές ικανότητες!

«1821» Η ΜΑΧΗ 

Παιχνίδι Στρατηγικής και ρίσκου με 225 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών όπου ζεις την δράση του Αγώνα! Στο παιχνίδι οι Τούρκοι παίζουν μόνοι τους με τους παίκτες να παίρνουν τον ρόλο των Ελλήνων επαναστατών. Οι μινιατούρες έχουν απίστευτη λεπτομέρεια όπου οι Ελληνικές με τις Τούρκικες μονάδες είναι διαφορετικές όπως και τα κανόνια τους! Εμπεριέχεται και ένθετο βιβλίο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης! 

ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» 

"Με τα Ξεφτέρια 1821 ακονίζεται η παρατηρητικότητα και ελέγχονται οι γνώσεις με τις 70 μοναδικές κάρτες πρόκλησης!

ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» 

Παιχνίδι γνώσεων με 1.200 ερωτήσεις από όλες τις πτυχές του Αγώνα, με το οποίο μάθαίνεις παίζοντας! Μαθαίνεις για παράδειγμα: Πόσες μάχες έδωσε ο Κολοκοτρώνης, πόσα χρόνια ήταν στον Αγώνα ο Κανάρης. 


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης

Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι! Βιβλιοπαιχνίδι που μαθαίνεις για τις μεγαλύτερες στιγμές και τις προσωπικότητες του Αγώνα, λύνεις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παίζεις ένα παιχνίδι γνώσεων για το 1821 με ταμπλό και πιόνια!
Υπάρχουν στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου