Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ήμουν κι εγώ εκεί (8)

 ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑ

Ο Αννίβας ήταν στρατηγός της Χαλκηδόνας και ηγήθηκε μεγάλου μισθοφορικού στρατού που εκστράτευσε κατά της Ρώμης. Ένα στράτευμα 50.000 ανδρών με ιππικό και 37 ελέφαντες, ένα σύγχρονο όπλο που προκαλούσε στους Ρωμαίους φόβο και ταραχή.
Στην πορεία προς την Ρώμη επέλεξε την πιο δύσκολη διαδρομή μέσω του ορεινού όγκου των Άλπεων. Διαδρομή που συμμετέχει και ο Άλκης και περιγράφονται οι δυσκολίες διέλευσής της που είχε ως αποτέλεσμα να αποδεκατιστεί το μισό στράτευμα. Το μέγεθος της συμφοράς αντικατροπτίζεται από το γεγονός ότι επέζησε ένας ελέφαντας. 
Το βιβλίο, το τελευταίο της σειράς το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της συγγραφέως Γεωργίας Ταρσούλη (https://tarsouliimounkiegoekei.blogspot.com/)
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.
Υπενθυμίζεται ότι η σειρά αυτή των βιβλίων προσφερόταν με την αγορά του απορρυπαντικού ΡΟΛ και την εκδοση επιμελήθηκε η εταιρία.  Στην εποχή μας η προβολή των προϊόντων προωθεί ένα τρόπο ζωής που παραπέμπει σε ένα παρόν που αποποιείται την γνώση έναντι της παροχής καταναλωτικών αγαθών και μιας άνεσης, με επίκεντρο δυτικότροπα πολιτισμικά μοτίβα

Περισσότερα επιλεγμένα βιβλία σε αρχείο pdf βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου