Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Με υλικά και εξοπλισμό από την κουζίνα!

Χημικό… Ουράνιο τόξο

Υλικά και εξοπλισμός από την κουζίνα του σπιτιού δημιουργείς τα χρώματα του ουράνιου τόξου και παράλληλα εξερευνείς μία από τις βασικότερες ιδιότητες ενός διαλύματος, αυτή της οξύτητας ή της βασικότητάς του. Δραστηριότητα δημιούργημα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου με τίτλο: «Χημικό… Ουράνιο Τόξο»!
Τα απλά υλικά που χρειάζεσαι υπάρχουν σχεδόν στο σύνολό τους στην κουζίνα, όπως ποτήρια ή βαζάκια για αποθήκευση υγρών, ένα λάχανο, ένας τρίφτης ή πολυκόφτης, λεμόνια, σόδα μαγειρικής… με τα οποία δημιουργείς ένα χρωματιστό ουράνιο τόξο με όσες περισσότερες αποχρώσεις επιθυμείς!
Κατέβασε το αρχείο  με τις οδηγίες κατασκευής ΕΔΩ, τις οποίες έχει επιμεληθεί το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου στο πλαίσιο του προγράμματος Online Challenge. 
Ολοκληρώνοντας το δημιούργημα, αν θέλεις, στείλε το στη σελίδα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου στο Facebook ή στο Instagram και ανέβασέ το στον προσωπικό σου λογαριασμό Facebook ή Instagram κάνοντας tag το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Όλες οι επιτυχημένες προσπάθειες δημοσιεύονται στα social media του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου