Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Εκδρομή

 Στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»

Το Κέντρο Πολιτισμού « Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Τρίτη 15 Μαρτίου. Ήταν η πρώτη εκδρομή με πούλμαν μετά από δύο χρόνια, λόγω πανδημίας.
Πρόκειται για ένα στολίδι της Αττικής, ιδανική τοποθεσία για σχολική εκδρομή, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ψυχαγωγηθούν στους χώρους του. Έκταση γεμάτη κήπους αλλά και ξέφωτα με σιντριβάνια, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και ασυνήθιστα μουσικά όργανα καθώς και με θαυμάσια κτίρια. Υπάρχουν εκθέματα, όπως μοντέρνα έργα τέχνης ή τεχνολογίες όπως ένα παγκάκι που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια και φορτίζει κινητά!.
Περιηγήθηκαν οι μαθητές  στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος, περπάτησαν και απόλαυσαν την ηλιόλουστη μέρα, την ηρεμία και τη φύση. Ξεχύθηκαν στην τεράστια κατάφυτη από δέντρα, θάμνους και καταπράσινη από χορτάρι έκταση,  στο Κανάλι, στην Αγορά, στον Φάρο και στην Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδας. 
Αυτό που λάτρεψαν, οι περισσότεροι, ήταν η θέα από το Φάρο, όπου χάρηκαν  το Πάρκο και την Αθήνα πανοραμικά, το οποίο αποτύπωσαν και φωτογραφικά . Ορισμένοι  διάλεξαν να καθίσουν στη καφετέρια με τους φίλους τους συζητώντας και απολαμβάνοντας το τοπίο πίνοντας χυμό.
Κάποιοι επέλεξαν να περάσουν την ώρα τους διαβάζοντας μέσα στην ηρεμία της βιβλιοθήκης. 
Το μέρος, όμως που δεν άδειασε από παιδιά ούτε στιγμή σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, ήταν ο γυάλινος διάδρομος, που σου επιτρέπει να βλέπεις κάτω τη στιγμή που βρίσκεσαι πέρα από τα όρια του κτιρίου, πάνω από το έδαφος.

ΜΕΛΙΝΑ ΛΑΓΓΟΥΣΗ, ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΠΛΑΤΖΗ
 
 
 ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

 
 






























1 σχόλιο: